Rēzeknes Augstskolā sācies izlaidumu laiks

foto rezekne24.lv
foto rezekne24.lv

Rēzeknes Augstskolā (RA) šonedēļ sācies izlaidumu laiks. Laika posmā no 20. līdz 29. jūnijam diplomus par augstāko izglītību saņems 328 absolventi. Rēzeknes Augstskola sagatavojusi darba tirgum speciālistus pedagoģijā, humanitārajās un sociālajās zinātnēs, inženierzinātnēs, kā arī dizainā.

Vislielākais absolventu skaits būs studiju programmā „Ekonomika” ar specializāciju finanšu un grāmatvedības vadība – to absolvēs 31 jaunais speciālists.

Šis gads ir zīmīgs ar to, ka pirmo reizi Rēzeknes Augstskolas vēsturē tiks izsniegti diplomi studiju programmā „Interjera dizains”. 11 absolventi iegūs profesionālo bakalaura grādu mākslā un interjera dizainera kvalifikāciju. Savukārt zinātniskajā sfērā ļoti aktuāls notikums norisināsies 29. jūnijā, kad Rēzeknes Augstskolā notiks Latvijas Universitātes Pedagoģijas zinātņu nozares promocijas padomes atklātā sēde, kurā disertāciju pedagoģijas doktora zinātniskā grāda iegūšanai aizstāvēs Rēzeknes Augstskolas (RA) doktora studiju programmas „Pedagoģija” divas doktorantes Svetlana Ušča un Ilga Prudņikova.

Jāpiebilst, ka Rēzeknes Augstskola īsteno pamatstudiju programmas, kā arī studiju programmas uz augstākās izglītības bāzes – profesionālās un maģistra līmeņa studijas, kā arī doktora līmeņa studijas. Tādējādi pamatstudiju programmu absolventiem ir iespēja turpināt studijas maģistrantūrā, bet maģistra grādu ieguvušie var pilnveidot savus pētījumus un iegūt doktora grādu.

Plašāku informāciju par konkrētu izlaidumu norisi var iegūt Rēzeknes Augstskolas mājas lapā www.ru.lv.

20.06.2012 , 13:30

rezekne.lv


Написать комментарий