„JACis” vasaras radošais lidojums

foto jacis.lv
foto jacis.lv

No 20. jūnija līdz 1. jūlijam Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102) skatāma Jauniešu atvērtā centra „JACis” projekta laikā veidoto darbu mini izstāde „Radošais lidojums”.

Jauniešu atvērtais centrs „JACis”, Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldes jaunatnes iniciatīvu projekta „Radošais lidojums” ietvaros, no 7. maija līdz 30. jūnijam rīko radošās darbnīcas un piedāvā pilsētas jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem bez maksas apgūt pērļošanas, pīšanas pamatus, dekupāžu, batikošanu un dažādu brošu – puķu veidošanas iemaņas.

Lai gan radošās darbnīcas vēl turpinās, tomēr pirmie izveidotie darbi ir gatavi un jaunieši tos piedāvā skatītāju vērtējumam. Skatāmas pērlīšu rotas, auduma un pītas rotas, batikoti auduma maisiņi, apgleznoti stikla trauki un dekupāžas tehnikā rotāti priekšmeti. Darbu pagaidām nav daudz, tieši tāpēc tā ir mini izstāde, bet katrā darbiņā var nojaust gan jauniešu vēlmi mācīties jaunas prasmes, gan pacietības lielumu.

Projekta dalībniece Kristīne Igovena atzīst: „Ķimerēties ar pērlītēm mazliet jau pratu, taču tādus brīnumus nebiju uzdrošinājusies pat mēģināt, jo tas likās ļoti sarežģīti. Pacietība gan mazliet vajadzīga, citādi pēc pusstundas viss darbs būtu zemē metams vai labākajā gadījumā nolikts, lai pabeigtu kaut kad pēc pusgada.”

Jauniešu atvērtais centrs "JACis" ir neformālās izglītības iestāde, kas Rēzeknē nodrošina brīvā laika saturīgu un lietderīgu pavadīšanu, kā arī veicina jaunatnes līdzdalības un pašiniciatīvas attīstību pašvaldībā.

21.06.2012 , 14:00

rezekne.lv


Написать комментарий