Sanktpēterburgas žurnālisti un tūrisma operatori apmeklēja Rēzekni

foto poga.lv
foto poga.lv

Otrdien, 19. jūnijā, Rēzekni apmeklēja tūrisma operatoru un žurnālistu delegācija no Sanktpēterburgas. Rēzeknē sākās viņu piecu dienu iepazīšanās brauciens pa Latgali, kas tika organizēts Igaunijas, Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Tour de Latgale and Pskov” ietvaros.

Tā kā brauciena programma bija ļoti piesātināta, tika pieņemts lēmums viesiem no Sanktpēterburgas parādīt Latgales un pat Latvijas mērogos unikālus būvējošos kultūras un izglītības infrastruktūras objektus – Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru un Austrumlatvijas reģionālo daudzfunkcionālo centru. Un, ja Radošo pakalpojumu centru pilsētas viesi varēja apskatīt no Pilskalna, tad topošo koncertzāles ēkā notika detalizēta ekskursija. SIA „Austrumlatvijas koncertzāle” valdes locekle Diāna Zirniņa žurnālistiem un tūrisma operatoriem no Sanktpēterburgas parādīja lielo (ar 1000 sēdvietām) un mazo (ar 250 sēdvietām) koncertzāli, topošās kafejnīcas-restorāna un laulību reģistrācijas ceremoniju norises zāles vietu, kā arī pastāstīja par darbu gaitu un to, kādus pasākumus plānots rīkot koncertzālē. „Nevajag domāt, ka tie būs tikai klasiskās vai popmūzikas koncerti. Rēzeknes koncertzāle iedzīvotājiem un pilsētas viesiem varēs piedāvāt arī kino 3D formātā, teātra iestudējumus, pasākumus bērniem un vēl daudz ko citu,” – atzīmēja D.Zirniņa. Viesi uzdeva daudz jautājumu, bet tas nozīmē, ka Rēzeknē apskatei piedāvātie objekti patiesi ieinteresēja žurnālistus un tūrisma operatorus no Sanktpēterburgas.

Bez Rēzeknes viesi no Sanktpēterburgas apmeklēs vēl Preiļus, Aglonu, Krāslavu, Daugavpili un Ludzu, un gribas ticēt, ka viens no projekta „Tour de Latgale and Pskov” galvenajiem mērķiem – sadarbības attīstīšana un pastāvīga tūrisma tīkla starp Latgales un Pleskavas reģioniem izveidošana – būs sasniegts un Krievijas tūristi brauks uz Latgali arvien biežāk.


Написать комментарий