Liepājā superspēle starp “Metalurgu” un “Daugavu”

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Iesildoties pirms Eiropas čempionāta pirmā ceturtdaļfināla, visi futbola cienītāji tiek aicināti vērot Latvijas futbola Virslīgas kārtējos mačus. Galvenā uzmanība jāvelta "Liepājas Metalurga" un Daugavpils "Daugavas" spēlei, kuru tiešraidē rādīs portāls Sportacentrs.com. Sākums plkst. 18:00.

Nepārprotami liepājnieku un daugavpiliešu spēlei tiks pievērsta pastiprināta uzmanība. Komandas šogad aizvadījušas divas savstarpējās cīņas. Kausa ceturtdaļfinālā liepājnieki uzvarēja ar 1:0, savukārt Daugavpilī Virslīgas spēlē tika fiksēts bezvārtu neizšķirts. Pēdējā laikā abām komandām nav pārāk sekmējies. "Metalurgs" iepriekšējā kārtā savā laukumā ar 0:1 kapitulēja "Skonto", bet "Daugava" mājās tika galā ar "Jelgavu" - 2:0. Kārtu līdz tam daugavpilieši paklupa pret "Skonto" viesos ar 0:3, kas liecina, ka arī līdervienībai ne viss ir kārtībā.

Galvenais mīnuss būs īsais rezervistu soliņš, pie tam tas attiecināms uz abām vienībām. "Daugavai" uz rezervistu soliņa ir tikai 3-4 reāli papildspēki. Diskvalifikāciju dēļ nevar spēlēt Andrejs Streļcovs, Ēriks Kokins un Matija Mihaļs. "Daugava" cerēja, ka Mihaļa sods tiks mīkstināts, jo kautiņā pret "Skonto" viņš ne tuvu nebija starp aktīvākajiem nemiera cēlājiem, taču LFF lēma citādāk. Jūlijā klubs varētu pastiprināties (redzēsim arī Āfrikas spēlētājus), bet, pagaidām, jāiztiek ar tiem pašiem spēkiem.

"Metalurgam" diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt aizsargs Ritus Krjauklis. Iepriekšējā spēlē nevarēja palīdzēt neviens no pamatuzbrucējiem, bet rezervē tika atstāti veterāni Andrejs Prohorenkovs un Genādijs Soloņicins. Iespēja uzspēlēt tika dota jaunajiem Iļjam Šadčinam, Robertam Savaļniekam un Dmitrijam Hmizam. Paskatīsimies, vai arī pret "Daugavu" metālisti eksperimentēs ar sastāvu.

FC ''Daugava'' galvenais treneris Ivans Tabanovs: ''Pēdējā mačā svinējām uzvaru un līdz ar to komanda jūtas lieliski. Mēs gatavojamies sīvai cīņai un centīsimies iepriecināt visus mūsu atbalstītājus. Neskatoties uz to, ka mūsu gaidāmais pretinieks ir zaudējis iepriekšējo spēli un līdz ar to noslīdēja uz 5.vietu kopvērtējuma tabulā, es tomēr uzskatu, ka ''Liepājas metalurgs'' ir ļoti spēcīga komanda, viennozīmīgi viena no galvenajām favorītēm uz zelta medaļām.''

SK ''Liepājas metalurgs'' treneris Dmitrijs Kalašņikovs: ''Tas, ka spēlējam ar līderiem neko nemaina. Mums šobrīd pret visiem ir grūti. Taču esam gatavi cīnīties un ceram, ka treniņos ieguldāmais darbs nesīs augļus. Esmu ļoti pateicīgs tiem īstajiem komandas līdzjutējiem, kuri, neskatoties uz mūsu šā brīža rezultātiem, turpina nākt uz stadionu un atbalstīt mūs."

Spēles tiešraide portālā Sportacentrs.com plkst. 18:00! Ieeja uz maču būs bezmaksas!

21.06.2012 , 18:50

sportacentrs.com


Написать комментарий