PMI vadītājs Lujis Kamileri uzsver, ka cigarešu kontrabanda un viltošana novājina gan likumīgo biznesu, gan valstu valdības, un uzņēmums ir gandarīts par atbalstu Interpola visaptverošajam darbam nelegālās tirdzniecības apkarošanai.

Pasaulē nelegālo cigarešu patēriņš tiek lēsts 600 miljardu cigarešu gadā un tā pasaules visizplatītākā nelegāli tirgotā patēriņa prece. Pēc kompānijas KPMG datiem problēma kļūst vēl nopietnāka un, piemēram, Eiropas Savienībā vien, salīdzinot ar 2010 gadu, pagājušajā gadā nelegālo cigarešu patēriņš ir palielinājies par 1,1 miljardu cigarešu - kopā sasniedzot vairāk nekā 65,3 miljardus.

KPMG norāda, ka ar šo situāciju saistītie ES un dalībvalstu neiegūtie ieņēmumi ir aptuveni 11,3 miljardi eiro (7,91 miljards latu). Vienlaikus nelegālā tirdzniecība grauj ne tikai tabakas nozari, bet arī veicina vispārējo kriminālās situācijas pasliktināšanos, stimulējot narkotiku kontrabandu, cilvēktirdzniecību un terorismu.

PMI ziedojumu INTERPOL programmai " Fonds drošākai pasaulei" izmantos informācijas savākšanas un apmaiņas koordinēšanai, apmācību programmām tiesībsargājošo organizāciju pārstāvjiem, produktu pārbaudes standartu attīstībai un sabiedrības izglītošanas kampaņām.