Natālija Demjaņenko: Organizētākie līdzjutēji Eiropas čempionātā bija holandieši

foto news.ie.msn.com
foto news.ie.msn.com

Nesen trīs jauni daugavpilieši atgriezās no Ukrainas, kur aktīvi piedalījās „EIRO 2012” Jauniešu brīvprātīgo nometnē. Šāda veida brauciens tika organizēts Harkovas un Daugavpils sadarbības līguma ietvaros.

Organizācijas ODIN/VITA pārstāve un brīvprātīgo grupas vadītāja Natālija Demjaņenko Gorod.lv pastāstīja, ka kopā ar Jevģēniju Garkuļi no Sambo un džudo centra un Ivaru Račko no organizācijas J.O.R.G. bija devusies uz Harkovu, lai nodrošinātu ārzemju viesu komfortablu uzturēšanos Eiropas čempionātā futbolā.

„Brīvprātīgie bija sava veida tiltiņš starp tūristiem un vietējiem iedzīvotājiem – mēs pavadījām delegācijas un līdzjutējus, pildījām tulka pienākumus, kā arī strādājām fanu zonā, kas atradās milzīgajā Brīvības laukumā Harkovā un tās platība bija 12 ha. Šeit visi līdzjutēji, kuri neiegādājās biļetes uz EČ spēlēm, varēja tās bezmaksas noskatīties. Fanu zonas teritorijā tika iekārtoti ekrāni, notika tiešraides, tur atradās veikaliņi ar pārtikas precēm un līdzjutēju aksesuāriem un daudz kas cits.

„EIRO 2012” kā brīvprātīgie varēja piedalīties jauni cilvēki 18-35 gadu vecumā, kas brīvi pārvalda vienu vai vairākas valodas. Es tulkoju no angļu un vācu valodām un strādāju čempionāta preses centrā kā biroja menedžere.

Gandrīz 70 brīvprātīgie strādāja dažās maiņās, vidēji katra no tām ilga 6 stundas, bet karstuma augstākajā punktā maiņas ilgums bija tikai 4 stundas. Nebija viegli, jo visu laiku bijām uz kājām un gandrīz nebija iespējas paslēpties no karstas saules.

Līdzjutēju „EIRO 2012” bija daudz, taču nekādu kautiņu kā Polijā nebija. Īpaši man iepatikās līdzjutēji no Holandes – viņi bija labi audzināti, ļoti sirsnīgi un neparasti spilgti. Katru dienu savā apģērbā viņi izmantoja nacionālās izlases oranžo krāsu, tas izskatījās skaisti un radīja svētku noskaņu. Kad viņu komanda zaudēja, viņi nekliedza un nelamājās.

Mēs tikāmies ar brīvprātīgajiem no dažādām valstīm – no Krievijas, Ķīnas, Turcijas, Polijas, Portugāles, Bulgārijas, Čehijas, Vācijas un Ungārijas. Brīvajā no darba laikā bija iespējams atpūsties, pastaigāties vai vienkārši parunāties ar „kolēģiem” brīvprātīgajiem domātajā centrā. Ja godīgi, nekur aiziet negribējās, jo visu klātesošo noskaņojums bija priecīgs un draudzīgs.

Šobrīd esam apņēmušies cieši sadarboties ar Harkovu. Nez kāpēc sabiedrisko organizāciju līmenī šāda sadarbība notiek ātrāk, nekā pašvaldību līmenī”, - pastāstīja Natālija Demjaņenko.


Написать комментарий