Notika skolēnu vasaras nometne „Radoši un koši”

publicitātes foto
publicitātes foto

Kopš gada sākuma Līvānu novada dome realizē ESF projektu „Atbalsta pasākumu īstenošana sociālās atstumtības riskam pakļautajiem bērniem un jauniešiem Līvānu novada skolās”.

Kā viena no galvenajām projekta aktivitātēm no 19. – 21. jūnijam pie projekta sadarbības partnera Rudzātu speciālās internātpamatskolas norisinājās skolēnu vasaras nometne „Radoši un koši”. Nometnē piedalījās 50 skolēni no 9 Līvānu novada skolām un no Vārkavas vidusskolas, kā arī pa 1 pedagogam no katras skolas.

Nometnes galvenais mērķis bija darba un sadzīves prasmju apgūšana, pilnveidošana iesaistot bērnus 3 darbnīcu darbā.

Kokapstrādes darbnīca – katrs skolnieks piedalījās darbnīcas darbā, izveidojot (izzāģējot ar figūrzāģi) sev koka glezniņu;

Kulinārijas darbnīca – 3 dienu garumā skolnieki mācījās radoši izpausties gatavojot 3 dažādus ēdienus un uzkodas. 1. dienā tika gatavotas kanapē maizītes, 2. dienā cepti pīrāgi un 3. dienā gatavoti salāti;

Šūšanas darbnīca – šajā darbnīcā skolnieki katrs sev 3 dienu garumā sašuva iepirkumu somiņu, tīkliņu.

Lai skolēniem nodrošinātu pēc iespējas vairāk aktivitāšu svaigā gaisā, tika piedāvātas dažādas stafetes, šķēršļu trases ar kontrolpunktiem. Katram bija iespēja piedalīties smilšu piļu celšanā, izmantot karjeras konsultanta konsultācijas un apgūt dažādu instrumentu spēli.

Lai noskaidrotu, vai nometne bija izdevusies, skolniekiem tika izdalītas aptaujas anketas, kuras parādīja, ka visiem bērniem nometne patika, kas priecēja gan nometnes vadītāju, gan atraktīvos darbnīcu skolotājus.

Kopumā projekts norisinās no 2012. gada 1. janvāra līdz 2013. gada 31. decembrim.

Projekta kopējās izmaksas ir 107 982,00 LVL, kuras 100% apmērā tiek finansētas no Eiropas Sociālā fonda finansējuma.

26.06.2012 , 13:30

livani.lv


Написать комментарий