Par cilvēku un identitāti

foto rezekne24.lv
foto rezekne24.lv

No 27. jūnija līdz 29. jūlijam Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102) skatāma gleznu izstāde, kurā divi jauni mākslinieki no Rēzeknes atklāj savas personības meklējumus un atspulgus – Jurika Bakāne, Kristaps Višs „IDENTITĀTE”.

Izstādes atklāšana 27. jūnijā plkst. 15.00 – laipni lūdzam!

Gleznu izstādē skatāmas 14 gleznas, kurās domas, jautājumi un minējumi izbiruši gluži kā arbūza sēkliņas starp notikumu un emociju virtenēm. Bērnības un šodienas paralēles vai krustpunkti? Rītdienas laimes gaidas vai šī brīža piepildījuma gandarījums? Varbūt atspulgi spoguļos, ezeros un lietus lāsēs jeb lūkošanās uz sevi no attāluma, kad ikdienas maskas ir noskalotas nost.

Jurika Bakāne (1983): „Runa ir par cilvēku. Par ilūzijām, maskām un slēpšanos. Par to, kādi esam. Par to, ka mēdzam dzīvot ārēji un baidāmies paši no sevis, no savas dzīves. Runa ir par mani pašu. Runa ir par to, ka mācos vērot, analizēt un spriest. Runa ir par mani un par to, ka apzinos savu kailumu un arī spēku.”

Kristaps Višs (1989): „Gleznas ir mans izteiksmes veids un iekšējās izziņas palīglīdzeklis, kurš palīdz pietuvoties apziņai par cilvēku – viņa identitātei. Figurālās kompozīcijas ir kā atgriezeniskā saite starp skatītāju, gleznu un autoru. Tādā veidā notiek mijiedarbība starp visiem tēliem un izkristalizējas identitātes pamatideja – cik dažādi un tikpat līdzīgi mēs visi esam. Šis pētnieciskais darbs nomet jebkādas maskas un plīvurus un viss kļūst redzams. Caur dažādiem sižetiem vēlos uzrunāt skatītāju un pati glezna šajā gadījumā var būt gan kā informācijas nesējs, nacionālās identitātes atspoguļojums, varbūt logs uz citu dimensiju, vai tieši otrādi – dvēseles spogulis?!”

Izstāde atvērta:

Trešdien, ceturtdien, piektdien – 11.00-18.00,
Sestdien – 10.00-16.00,
Svētdien – 10.00-15.00,
Pirmdien, otrdien – slēgta.

26.06.2012 , 14:15

rezekne.lv


Написать комментарий