Danusevičs: LTA var sadarboties ar 'Rimi' un 'Maxima' arī pēc izstāšanās no asociācijas

foto db.lv
foto db.lv

Ne lielveikalu tīkla "Rimi Latvia", ne "Maxima Latvija" paziņojums par izstāšanos no Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) nav bijis pilnībā negaidīts, taču joprojām pastāv iespēja ar šiem uzņēmumiem sadarboties, portālam "Delfi" atzina Latvijas Tirgotāju asociācijas priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs.

"Jau vairāk kā pusotru gadu zinām, ka darbojas paralēla organizācija [Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija], kurā "Rimi" un "Maximai", kā šīs organizācijas biedriem, ir ciešāka sadarbība. Es domāju, ka mēs varētu atrast veidus kā efektīvi sadarboties, arī "Rimi" un "Maximai" neesot LTA biedriem," pauda Danusēvičs, norādot, ka nākamās sarunas par sadarbību norisināsies augustā.

Jau ziņots, ka piektdien "Rimi Latvia" paziņoja par izstāšanos no LTA, jo asociācija bija atkārtoti paudusi viedokli, ka pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšana no 1.jūlija izraisīs nelielu cenu kāpumu, jo visi vajadzīgie pasākumi tirgotajiem izmaksās 8,7 miljonus latu, kuri būs jāatpelna. Šāds uzskats esot bijis pretrunā ar "Rimi" uzskatiem un uzņēmējdarbības praksi.

Sekojot "Rimi" piemēram, pirmdien arī "Maxima Latvija" nolēma izstāties no asociācijas, jo LTA paziņojumi par cenu kāpumu, kas saistīts ar PVN likmes samazināšanu, neatbilst uzņēmuma nostājai.


Написать комментарий