Magdeburgā tika atklāta Daugavpils fotogrāfu izstāde

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 6.jūlijā, Magdeburgas Centrālajā bibliotēkā (Vācija) notika desmit Daugavpils fotogrāfu darbu izstādes atklāšana. Minēto izstādi veido 37 fotogrāfijas, un tas ir vēl viens solis divu pilsētu sadarbībā, kuras pagaidām nav brālības pilsētas, bet jau ir parakstījušas memorandu par sadarbību un kopīgi realizē projektus.

No Daugavpils pašvaldības puses izstādes atklāšanā piedalījās vicemērs Līvija Jankovska, no fotogrāfu puses – portāla Gorod.lv fotokorespondents Valērijs Cigankovs. L.Jankovska pastāstīja, ka izstādes rīkošanā piedalījās Magdeburgas pašvaldības darbinieki (Attīstības nodaļa). Lielu interesi pret minēto projektu izrādīja ieceļotāji no bijušajām padomju valstīm, tai skaitā no Latvijas un arī no Daugavpils – zinātnieki, kultūras darbinieki, kuriem izstādes apmeklējums ļoti patika.

Tautas fotostudija „Ezerzeme-F” fotoizstādes rīkotājiem bija nosūtījusi lielu fotogrāfiju skaitu, no kurām atbilstošākās tika izvēlētas uz vietas. Ekspozīciju, kuras tematika tika sadalīta dažās grupās – cilvēki, vēsture, daba, notikumi – kritiķi novērtēja pozitīvi. Divu mēnešu laikā izstādi varēs aplūkot 60 tūkstoši bibliotēkas apmeklētāju, jo no pilsētas 230 tūkstošu iedzīvotāju skaita dienā bibliotēku apmeklē aptuveni tūkstotis cilvēku.

Pēc L.Jankovskas domām, fotodarbi palīdzēs prezentēt Daugavpili kā interesantu pilsētu. „Pirmie Daugavpils un Magdeburgas sadarbības soļi liecina, ka mēs varam labi sadarboties. Lai piesaistītu investorus un strādātu pie ekonomikas jautājumiem, sākumā ir jāuzticas viens otram un jāieinteresē viens otru. Šāda veida nelieli projekti, kā šī fotoizstāde, palīdzēs Vācijas iedzīvotājiem ieraudzīt, ka Daugavpils ir interesanta, civilizētā un skaista pilsēta”.

Vicemērs izteica cerību, ka mūsu pilsētas un Vācijas pilsētas sadarbība turpināsies un, iespējams, ka nākotnē Magdeburgas fotogrāfi izstādīs pie mums savus darbus. Runa ir arī par pieredzes apmaiņu pilsētas saimniecības jomā.

„Magdeburga ir laba un droša partnere. Izrādās, ka tur dzīvo cilvēki, kuri ir ieinteresēti sadarbībā, un, ja cilvēki vēlas sadarboties, kāpēc lai viņiem nepalīdzētu. Kā arī Magdeburgā strādā mūsu daugavpilietis, kurš aktīvi palīdz virzīt mūsu projektus”, - paziņoja L.Jankovska.

Kad fotogrāfijas atgriezīsies mūsu pilsētā, pašvaldība plāno tās izstādīt arī citās brālības pilsētās. Pēc vicemēra domām, tas būs ieguldījums mūsu fotostudijas attīstībā, jo tās dalībnieki veiksmīgi darbojas Latvijā un Latgalē, taču viņiem nav iespējas izstādīt savus darbus ārzemēs.



Написать комментарий