Jau mēnesi satiksmei uz Daugavpils ceļiem seko policisti uz motocikliem 1

foto sargi-sevi.lv
foto sargi-sevi.lv

Daugavpilieši jau ir pamanījuši, ka par kārtību uz mūsu pilsētas autoceļiem atbild arī policisti uz motocikliem. Satiksmes uzraudzības nodaļas vecākais inspektors Ritvars Širins portālam Gorod.lv pastāstīja, ka policisti uz motocikliem Daugavpilī aktīvi strādā jau no jūnija sākuma.

Policisti uz motocikliem pilda tādas pašas funkcijas kā pārējie ceļu policisti, īstenojot satiksmes uzraudzību, tai skaitā seko ātruma režīmam. Taču atšķirībā no policistu automašīnām motocikliem ir savas priekšrocības. Pirmkārt, tā ir mobilitāte, jo motocikls avārijas gadījumā var piebraukt pie notikuma vietas, ko ne vienmēr var izdarīt automašīna. Tas ļauj operatīvi reaģēt CSN gadījumā un noformēt visus nepieciešamos dokumentus.

Kā arī par motociklu izmantošanas plusu ir tas, ka tagad policisti var labāk kontrolēt motociklistu satiksmi, kuru, pēc R.Širina vārdiem, pēdējā laikā Daugavpilī ir diezgan daudz.

Lai kvalitatīvi izmantotu jaunu tehniku, policijas 6 darbinieki izgāja speciālo apmācību. Policisti uz motocikliem strādās līdz ziemas sākumam, kad „dzelzs zirgi” tiks novietoti garāžā. Tiek plānots, ka policisti uz motocikliem Daugavpilī strādās pastāvīgi un viņu jaunā darba sezona sāksies aprīlī.


Написать комментарий

Jau mēnesi nevienu neesmu redzējusi.