Iedzīvotāji policijai jau ziņojuši par 482 'točkām'

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Policija ir apmierināta ar iedzīvotāju aktivitāti, ziņojot par tā dēvētajām "točkām", jo triju nedēļu laikā jaunizveidotajā interaktīvajā kartē atzīmētas 482 nelegālo preču tirdzniecības vietas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte.

Lielākā iedzīvotāju aktivitāte bijusi Rīgas reģionā, tur atzīmētas 311 "točkas", Zemgales reģionā - 52, bet Latgales reģionā 48. Policija gan norāda, ka šie skaitļi nav pielīdzināmi nelegālo tirdzniecības vietu skaitam, jo nereti vairāki cilvēki atzīmējuši vienu un to pašu vietu, tāpat ir gadījumi, kad pēc policijas pārbaudēm sniegtā informācija neapstiprinās. Lielākajā daļā cilvēku atzīmēto vietu, policija savu darbu jau bija uzsākusi vai plānojusi sākt, norāda Juberte.

Interaktīvās kartes darbību pirmajās tās ieviešanas nedēļās policija vērtē atzinīgi, rezultāti un iedzīvotāju attieksme ir pozitīva un korekta. Valsts policijas (VP) Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns saka lielu paldies visiem, kas iesaistās kartes papildināšanā un līdz ar to arī sadarbībā ar policiju. "Aicinām arī citus nestāvēt malā un informēt, jo policijai jebkura informācija var būt svarīga," mudina Marķitāns. Tāpat viņš norāda, ka "šis interaktīvais instruments ir vēl viens veids, kādā nodot informāciju policijai un palīdzēt darbā ar nelikumīgajām akcizēto preču tirdzniecības vietām".

Pavisam kopā pirmajos sešos mēnešos policija nelegālo akcīzes preču aprites apkarošanas jomā organizējusi 1921 reidus un noformējusi 1949 administratīvā pārkāpuma protokolus, kas ir gan par 48 mazāk kā pērn.

Salīdzinot ar 2011. gada pirmo pusgadu, ir dubultojies izņemto preču daudzums - no 5146 uz 10 846 litriem alkohola, divreiz lielāks ir arī izņemto naftas produktu tilpums - no 74 304 litriem pērn, līdz 151 554 litri šogad. Atsavināto cigarešu daudzums bijis līdzīgs kā 2011.gadā - 1 521 101 vienības.

Nelegālo akcīzes preču apkarošanas jomā šogad uzsākti 325 kriminālprocesi, kas ir par 16 vairāk kā pērn.

Policija atgādina, ka informāciju par nelegālajām alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietām, iespējams norādīt šajā interaktīvajā kartē- http://www.ic.iem.gov.lv/gis2/ Bez šīs iespējas, policijai informāciju par dažādu nelegālo preču tirdzniecības vietām var sniegt arī zvanot, rakstot vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.


Написать комментарий