Daugavpils dome piešķirs papildus līdzekļus vietējo sportistu atbalstam un apbalvojumam

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pateicoties pilsētas budžeta labam papildinājumam, Daugavpils pašvaldībai ir izdevies piešķirt vairāk nekā miljons latu dažādām pašvaldības vajadzībām. Papildus līdzekļi tika piešķirti arī sportam.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs jau ziņoja, ka tika pieņemts lēmums apbalvot sportistus, kuri ieguva zelta medaļas Latvijas Olimpiādē, un viņu trenerus. Šim mērķim tika iedalīti 5 400 lati, no kuriem 200 latus saņems katrs sportists un 100 – treneris.

Tika nolemts piešķirt 5 660 latus Daugavpils sportistei Anastasijai Grigorjevai, kura šī gada augustā piedalīsies Olimpiskajās spēlēs Londonā. Atgādināsim, ka maija mēnesī Dome A.Grigorjevai jau bija piešķīrusi 5 206 latus, lai organizētu mācību un treniņu procesu un piedalītos sacensībās Vācijā, Austrijā, Polijā un Spānijā. Taču jau maijā tika apspriests jautājums par to, ka ar šo finansējumu varētu nepietikt. Šajā sakarā sportistes kvalitatīvam sagatavošanas procesam tika iedalīti papildus līdzekļi.

10 tūkstoši latu no pilsētas budžeta tika piešķirti biedrībai „Hokeja klubs”, lai nodrošinātu treniņu un spēļu procesus. Minētais lēmums tika pieņemts sakarā ar to, ka šogad vīriešu hokejistu komandu visdrīzāk trenēs Aleksandrs Kerčs, slavenais Rīgas „Dinamo” bijušais spēlētājs, kurš pirms gada uzsāka trenera karjeru.

V.Širjakovs atzīmēja, ka sadarbība ar sava amata lietpratēju noteikti atspoguļosies mūsu sportistu meistarībā un sniegs labus rezultātus – uzvaras. Taču, lai nodrošinātu kvalitatīvu treniņu procesu, nepieciešams arī papildus finansējums.

Pateicoties budžeta pēdējiem grozījumiem 2 tūkstoši latu tiks iedalīti vingrošanas centram, kurš pēdējā laikā Daugavpilī ir ļoti pieprasīts. Centra vadība, kura par nodarbību veikšanu maksā Olimpiskajam centram nomas maksu, griezās Domē ar lūgumu palīdzēt iegādāties inventāru. Pašvaldība atsaucās uz lūgumu un nolēma piešķirt papildus līdzekļus centra darba nodrošināšanai.

Papildus piešķirtie līdzekļi ļaus Volejbola skolai atjaunot grīdas segumu un nomainīt skatītāju krēslus.

26.jūlijā tiks pieņemts galīgais lēmums par minēto grozījumu apstiprināšanu.


Написать комментарий