ASV policija neitralizējusi visas sprāgstierīces kinoteātrī apšaudi sarīkojušā dzīvoklī

foto layoutsparks.com
foto layoutsparks.com

ASV Kolorādo štata pilsētā Aurorā policija sestdien pabeigusi neitralizēt visas sprāgstierīces dzīvoklī, kur mitinājas 24 gadus vecais Džeimss Holmss, kurš piektdien sarīkoja apšaudi kinoteātrī filmas par Betmenu laikā, nogalinot 12 un ievainojot 58 cilvēkus.

Vispirms eksperti deaktivizēja kustību detektorus, kas bija uzstādīti, lai detonētu spridzekļus, kad dzīvoklī kāds ienāktu. Pēc tam tika neitralizēts liels daudzums spridzekļu, kas bija uzstādīti dzīvoklī, informēja policija.

Jau ziņots, ka Holmss, kuram līdzi bija šautene un divas pistoles, piektdien atklāja uguni kinoteātrī, kad tur cilvēku pilnā seansā tika rādīta jaunā filma par Betmenu "Tumšais bruņinieks atgriežas" ("The Dark Knight Rises").

Policija pēc uzbrukuma aizturēja Holmsu, kurš bija uzvilcis bruņas, ballistisku ķiveri un vesti, kakla aizsargu, melnus cimdus un gāzes masku, acīmredzot, lai pasargātos no asaru gāzes, ko viņš izplatīja kinoteātra auditorijā pirms uguns atklāšanas. Aizturēšanas brīdī viņš policijas darbiniekiem nepretojās.

Aizturētais apgalvoja, ka viņam dzīvoklī esot sprāgstvielas, tāpēc cilvēki no daudzdzīvokļa nams, kurā viņš dzīvoja, tika evakuēti.

Aurora ir Denveras piepilsēta un atrodas netālu no 1999.gadā notikušā Kolumbainas vidusskolas slaktiņa vietas. Kolumbainas vidusskolas slaktiņā Denveras piepilsētā Litltonā tika nošauti 13 un ievainoti 24 cilvēki.


Написать комментарий