'Telegraf' atzīst par maksātnespējīgu

foto nationalstory.co.uk
foto nationalstory.co.uk

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien atzina par maksātnespējīgu SIA "Telegraf", kas iepriekš izdeva šāda nosaukuma laikrakstu.

Ar pieteikumu par "Telegraf" maksātnespēju tiesā vērsās SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala".

Uzņēmuma interešu aizstāve Daiga Sproģe tiesas sēdē lūdza atzīt SIA "Telegraf" par maksātnespējīgu, norādot, ka uzņēmums par saņemtajiem poligrāfijas pakalpojumiem laikā no pērnā gada septembra līdz novembrim ir palicis parādā 49 252 latus. Sproģe sacīja, ka līdz pērnā gada septembrim rēķini tikuši maksāti, taču tad nomainījušies "Telegraf" dalībnieki un amatpersonas, kā arī pārdots laikraksts, tādēļ teorētiski patlaban parādnieks vairs neveic nekādu uzņēmējdarbību.

Līdz ar to "Poligrāfijas grupa Mūkusala" nav nekādu cerību, ka šis parāds tiks samaksāts.

"Telegraf" pārstāvji uz tiesas sēdi šodien nebija ieradušies, un tiesa maksātnespējas lietu nepilnu 20 minūšu laikā izskatīja nez viņu klātbūtnes.

Tiesa par "Telegraf" administratori iecēla Jūliju Ulbergu. Tiesas spriedums par maksātnespēju nav pārsūdzams.

Kā ziņots, patlaban SIA "Telegraf" īpašnieks ir Uzbekistānas pilsonis Jašars Kasumovs, kurš uzņēmuma kapitāldaļas nopirka no AS "News Media Group".

SIA "Telegraf" pašlaik vairs nav saistīta ar laikraksta "Telegraf" izdošanu, biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš uzsvēra laikraksta "Telegraf" galvenais redaktors Andrejs Švedovs.

Toreiz Švedovs biznesa portālam "Nozare.lv" stāstīja, ka uzņēmums meklēja finanšu investīciju partnerus. Viņš arī norādīja, ka īpašnieku maiņas dēļ netikšot mainīts laikraksta "Telegraf" saturs, jo viens no galvenajiem kritērijiem pretendentiem, kas vēlas savā īpašumā iegūt "Telegraf", ir saglabāt laikraksta redakcijas neatkarību, objektivitāti, toleranci un optimizēt komercizdevuma turpmāko darbību.

Martā "Telegraf" redakcija pārcēlās uz telpām, kurās atrodas arī izdevniecība "Petits". Neoficiāli izskanējusi informācija, ka patiesībā uzņēmumiem ir viens īpašnieks - Krievijas senators miljardieris Andrejs Molčanovs, kurš žurnāla "Forbes" bagātāko cilvēku sarakstā ierindots 34.vietā, iepriekš vēstīja telekompānijas LNT ziņu raidījums. LNT pieļāva, ka Latvijas lielākie krievu valodā iznākošie laikraksti varētu nonākt tieši miljardiera Molčanova rokās.

Krievu valodā rakstošās preses izdevēji gan biznesa portālam "Nozare.lv" noliedza iespēju, ka Latvijas lielākie krievu valodā iznākošie laikraksti varētu nonākt Molčanova rokās.

"Poligrāfijas grupa Mūkusala" ir viens no AS "Diena" mediju un poligrāfijas uzņēmumiem. AS "Diena" ietilpst arī SIA "Dienas mediji", SIA "Izdevniecība Dienas žurnāli", SIA "Abonēšanas centrs Diena", SIA "Dienas grāmata", SIA "Izdevniecība Dienas bizness", SIA "RPD" un SIA "Mūkusalas māja".

2011.gada AS "Diena" konsolidētais apgrozījums ir vairāk nekā 16,7 miljoni latu.


Написать комментарий