Pēc darba bērnudārzos daļa Daugavpils skolēnu izvēlējās nākamo profesiju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šogad Daugavpils pašvaldība tradicionāli organizēja pagaidu vasaras darbus pilsētas skolēniem. 2 nedēļu laikā 15-19 gadus veci skolēni kā pagaidu darbinieki strādāja Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē, uzņēmumā „Labiekārtošana-D”, Sporta pārvaldē, Autobusu parkā, Sociālo lietu pārvaldē, SIA "Sadzīves pakalpojumu kombināts”, „Tramvaju uzņēmuma”, DzKSU un bibliotēkā. 13-14 gadus veci skolēni strādāja savās skolās.

Jaunatnes departamenta vecākā jaunatnes lietu speciāliste Irēna Ivanova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka pašvaldības organizētajās darbavietās jau ir nostrādājuši 486 cilvēki, no 30.jūlija sāks strādāt jauna maiņa.

Pēc departamenta speciālistes vārdiem, darbu procesā netika saņemtas ne skolēnu, ne darba devēju sūdzības. Daudzi skolēni ziņoja, ka viņiem patika strādāt un saņemt par to atalgojumu. Īpašu iespaidu uz viņiem atstāja darbs bērnudārzos, kur vasaras nodarbinātības programmas ietvaros skolēni šogad strādāja pirmo reizi.

Pagaidu palīgi tika nosūtīti uz 11 bērnudārziem, kur pildīja dažāda veida darbus, palīdzot bērnudārzu darbiniekiem, - mazgāja rotaļlietas, palīdzēja sagatavot bērnus pastaigai, sakārtoja teritoriju, piedalījās ar bērniem sporta spēlēs. Daļa skolēnu pēc darbu pabeigšanas nolēmuši apciemot bērnudārzus un pat paziņoja, ka pēc darba bērnudārzos izvēlējās savu nākamo profesiju un vēlas strādāt ar bērniem.

I.Ivanova atzīmēja, ka šobrīd pastāv tā saucamais rotācijas saraksts ar skolēnu uzvārdiem, kuri pagaidām nav saņēmuši iespēju strādāt pagaidu darbus. Taču, kā apliecināja departamenta speciāliste, augustā darba devēji veiks papildus darbinieku pieprasījumus, tāpēc pastāv iespēja iekārtot darbā daļu skolēnu, kuri pagaidām stāv rindā. Turklāt departaments centīsies izveidot papildus darbavietas, izmantojot ietaupītos līdzekļus.

Jāatzīmē, ka jaunatnes nodarbinātības programmā Daugavpilī šogad piedalījās vairāk nekā tūkstotis cilvēku.


Написать комментарий