Vētra lauž kokus un bez elektrības atstāj ap 10 000 mājsaimniecību

foto photoblog.twincityphotos.com
foto photoblog.twincityphotos.com

Svētdien ap plkst.23 vētras dēļ bez elektrības Latvijā bija aptuveni 10 000 mājsaimniecību, portālu "Delfi" informēja AS "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Viņa norādīja: ap plkst.23 negaisam beidzot virzīties pāri Latvijas teritorijai, situācija elektroapgādē ir stabilizējusies. Darbu pilnā apjomā aptuveni 10 000 atslēgumu novēršanai ir sākušas AS "Sadales tīkls" operatīvā izbraukuma brigādes.

Elektropadeves atjaunošanas darbi norit Kurzemē un Zemgalē, kur negaiss atnāca vispirms un kur ir visvairāk avārijas atslēgumu. Beidzoties negaisam, darbi ir uzsākti arī "Sadales tīklu" Centrālā reģiona nodaļā Vidzemē. Paredzams, ka tuvāko 2 - 3 stundu laika avārijas atslēgumu skaits samazināsies, piebilda Bidere.

"Latvenergo" aicina cilvēkus netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koku zari vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads. Šāds ierīču stāvoklis var apdraudēt cilvēku dzīvību.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere portālam "Delfi" sacīja, ka glābējiem svētdienas vakarā bijuši daudz izsaukumi negaisa radīto postījumu novēršanai. Precīzs izsaukumu skaits būs zināms pirmdien, teica Vetere, norādot - glābēju palīdzību pēc šādām vētrām ierasti visvairāk lūdz koku vai to zaru novākšanai no braucamās daļas.

Jau ziņots, ka pēc vairāku dienu ilgas svelmes svētdien Latviju no dienvidrietumiem šķērsoja pērkona negaiss, kas nesa vētru un radīja plašus postījumus.


Написать комментарий