Pagājusī svētdiena bija dažu pēdējo gadu karstākā diena Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušās brīvdienas daugavpiliešus iepriecināja ar ilgi gaidīto karstu laiku. Vakar Daugavpilī gaisa temperatūra bija pārsniegusi +34 grādus. Tādā veidā svētdiena, 29.jūlijs, bija dažu pēdējo gadu karstākā diena mūsu valstī.

Saskaņā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta informāciju, pagājušajās brīvdienās Latgalē no karstuma cieta trīs cilvēki, kuriem tika konstatēts karstuma dūriens. Par vienu no karstas saules upuriem kļuva 70 gadus veca sieviete, pārāk ilgi uzturoties gadatirgū. Otrais cietušais ir 46 gadus vecs vīrietis, kurš nolēma doties uz mājām, kas atradās 12 km attālumā, ar kājām. Trešais cietušais ir 28 gadus vecs vīrietis, kurš alkohola reibuma stāvoklī bija aizmidzis mežmalā.

Mediķi brīdina, ka karstumā nedrīkst ilgi uzturēties atklātā saulē, noteikti ir jālieto pretapdeguma krēmi, jāapsedz galva un diennakts laikā jāizdzer vismaz 2 litri ūdens.

Par karstuma dūrienu liecina galvassāpes, slikta dūša, vemšana, pulsa paātrināšanās, paaugstināta temperatūra. Konstatējot šos simptomus, nekavējoties jāgriežas pēc medicīniskās palīdzības.


Написать комментарий