Domē apbalvoja Latvijas Olimpiādes zelta medaļu ieguvējus un viņu trenerus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils Domē 27. jūlijā bija aicināti Latvijas Olimpiādes zelta medaļu ieguvēji un viņu treneri. Domes vadība pateicās par uzvarām un pasniedza Pateicības rakstus, kā arī naudas prēmijas. Šādu lēmumu pieņēma Domes deputāti, informē Daugavpils pašvaldības mājaslapa.

Latvijas 3. Olimpiāde notika 6.-8. jūlijā Liepājā. Kopvērtējumā Daugavpils ieguva 3. vietu iegūstot 51 medaļu. Daugavpilieši izcīnīja 19 zelta medaļas, 12 sudraba un 20 bronzas medaļas. Medaļu skaita ziņā Daugavpils ir otrā, bet liepājniekiem bija vairāk zelta.

Pirms apbalvošanas ceremonijas klātesošiem tika demonstrēts videomateriāls par Olimpiādi.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova izteica prieku par Daugavpils sportistu sasniegumiem un uzsvēra, ka zālē sēž Daugavpils zelts. Tā patiešām ir, jo pulcējušies bija zelta medaļu ieguvēji. Žanna Kulakova uzskata, ka sasniegumi profesionālajā sportā ir lielisks piemērs un stimuls arī citiem nodarboties ar sportu un uzturēt veselīgu dzīvesveidu.

Sporta jomas kurators, Domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs izteica milzīgu pateicību sportistu treneriem. Tie ir cilvēki, kuri saskatīja talantus, kuri viņus izaudzināja un bija sportistiem otrā ģimene. Vjačeslavs Širjakovs pateicās par panākumiem un medaļām un uzsvēra, ka nejaušu medaļu nav, katra medaļa tas ir ļoti liels darbs.

Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs pateicās par darbu, profesionalitāti un pacietību un Domes deputātiem teica paldies par piešķirtajiem līdzekļiem prēmijām.

Zelts tika izcīnīts grieķu- romiešu, brīvajā cīņā, vieglatlētikā, peldēšanā, šaušanā, paukošanā, boksā, bet līderis- mūsu svarcēlāji-5 zelta medaļas.



Написать комментарий