Finanšu tirgus uzraugs: sāk pieaugt nerezidentu noguldījumu apjoms Latvijā

foto pietiek.com
foto pietiek.com

Investori ir atzinuši Latviju par miera ostu, īpaši tas attiecas uz nerezidentu sektoru, kurš novirza savus finanšu resursus uz Latviju. Nerezidentu noguldījumu apjoms pieaug, intervijā laikrakstam „Diena” ceturtdien atzinis Finanšu kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

Pretstatā 2008. un 2009. gadam, kad visiem bija šaubas par Latviju un nerezidentu noguldījumi samazinājās, atsevišķiem tirgus dalībniekiem samazinājums bija liels. Tagad redzam pretēju efektu - klienti, kuri globalizācijas rezultātā strādā visā pasaulē, skatās un saka - Latvija tagad izskatās kā miera un drošības osta, atzīst Zakulis.

Nerezidentu noguldījumu apjoms pieaug un pieaugums šā gada otrajā ceturksnī ir aptuveni 10,5%, bet gada laikā - no pagājušā gada jūnija līdz šā gada jūnija beigām - pieaugums bijis aptuveni 27%, atklāj Zakulis.

Pēc FKTK informācijas, nerezidentu noguldījumu atlikums Latvijas banku sektorā gada laikā palielinājies par 1,2 miljardiem latu un to īpatsvars kopējos noguldījumos ir tuvu 50%.


Написать комментарий