Daugavpils Rotko mākslas centra jaunajā mājas lapā varēs iegādāties gleznas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saskaņā ar apstiprinātu plānu, 2013.gada septembrī par godu pasaules slavenā mākslinieka Marka Rotko 110.gadu jubilejai tiek plānota oficiālā Marka Rotko mākslas centra atklāšana Daugavpils cietoksnī. Centra direktors Aleksejs Burunovs žurnālistiem apliecināja, ka tas sāks darboties šī gada rudenī. Pagaidām plašajos gaiteņos un pārējās telpās tiek veikti remontdarbi, drīzumā tiks nodots ekspluatācijā rezidenču bloks, kurā tiek paredzētas 15 vietas, un divas fondu glabātuves.

Tuvākajā laikā Rotko mākslas centram tiks izveidota atsevišķa mājas lapa. Inga Krekele Gorod.lv pastāstīja, ka šobrīd jau ir sagatavota topošās mājas lapas tehniskā specifikācija un ir noslēdzies iepirkumu konkurss. Tiek novērtēti visi pietiekušies pretendenti, no kuriem tiks izvēlēts uzvarētājs.

Zināms, ka mājas lapu veidos divas daļas – viena ietvers sevī informāciju par Marka Rotko personību, Rotko mākslas centru un tajā notiekošajiem pasākumiem. Otrā daļa būs domāta mākslas industrijas pārstāvjiem un tajā būs iespējams iepazīties ar specifisko informāciju. Tiek plānots, ka mājas lapā tiks izveidots interneta veikals, ar kura palīdzību varēs iegādāties dažādu mākslinieku darbus. Mākslas industrijas pārstāvji, iereģistrējoties mājas lapā, varēs izveidot tajā savu portfolio un popularizēt savu radošo darbību.

Tomēr Krekeles kundze domā, ka jaunā mājas lapa ieinteresēs ne tikai māksliniekus un radošus cilvēkus, bet arī parastos apmeklētājus, jo tajā būs atrodama dažāda veida interesanta informācija.


Написать комментарий