Gaidas no Anglijas iemācīja Daugavpils novada meitenēm izgatavot brošas no pērlītēm un mandalu no rīsiem

foto dnd.lv
foto dnd.lv

20.gadsimta sākumā Lielbritānijā tika izveidota nepolitiskā un nereliģiskā gaidu kustība, kas apvienoja valsts dažāda vecuma meitenes un sievietes. Kustības mērķis ir dažāda vecuma skaitā dzimuma pārstāvju garīgā, intelektuālā, fiziskā attīstība, rakstura izveidošana un sociālā adaptācija. Jāatzīmē, ka gaidu kustība radās pretstatā skautu kustībai un tika adaptēta meitenēm. Pašlaik gaidu kustība ir izplatījusies visā pasaulē, to biedrības darbojas 145 pasaules valstīs.

Šī gada augustā pēc Anglijas Gaidu asociācijas (GOLD) iniciatīvas seši tās jaunie vadītāji ieradās Latvijā, lai ne tikai iepazīstinātu ar savu darbību, bet arī dalītos pieredzē un sekmētu minētās kustības attīstību mūsu valstī.

Šīs vizītes laikā viesi divas dienas ciemojās Vaboles vidusskolā. Šī Daugavpils novada mācību iestāde netika izvēlēta nejauši, jo Vabolē darbojas 45.gaidu vienība.

No Anglijas atbraukušie gaidu kustības vadītāji vecumā no 22 līdz 28 gadiem pārstāv dažādas dzīves jomas un profesijas – to vidū ir skolotāji, ķīmiķi, sociālie darbinieki.

Vaboles gaidu vienības 13 meitenes viesu no Anglijas uzraudzībā darbojās dažādās radošajās darbnīcās. Viņas izgatavoja brošas no pērlītēm, oriģinālus darinājumus no diegiem un kociņiem, rotaļlietas no papīra, mandalu no lēcām, rīsiem un pupiņām un daudz ko citu.

Kā arī Vaboles gaidas kopā ar viesiem apmeklēja Brāļu Skrindu muzeju, kur iepazinās ar dekupāžas tehniku un senu kopēšanas tehniku. Vakaros visi kopā pavadīja laiku pie ugunskura.

Viesi no Anglijas apmeklēja arī Nīcgales akmeni, baznīcu un parku Līksnā. Kā arī gaidas bija devušās uz Daugavpili, kur pastaigājās pa pilsētas centrālo laukumu, fotografējās pie puķu ģerboņa, apmeklēja Daugavpils universitāti un pastaigājās pa Rīgas ielu.


Написать комментарий