Vasaras laikā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju apmeklē vairāk ārzemju tūristu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sākot no šī gada jūlija Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs strādā bez brīvdienām, pastāvīgās ekspozīcijas un vairākas izstādes var apmeklēt katru dienu no plkst.10:00 līdz 18:00 darbdienās un līdz plkst.16:00 brīvdienās.

Muzeja direktore Ruta Ģiptere Gorod.lv pastāstīja, ka līdz ar vasaras tūrisma sezonas sākumu parasti pieaug muzeja apmeklētāju, it īpaši ārzemju tūristu skaits.

„Mūsu muzeju apmeklē ģimenes un nelielas grupas. Rudenī, ziemā un pavasarī muzeju pārsvarā apmeklē dažāda vecuma skolēni, bet vasarā pie mums nāk ļoti dažāda publika gan vecuma, gan nacionālās piederības ziņā.

Nevar nosaukt kādu konkrētu dienu, kad apmeklētāju ir vairāk, šajā ziņā nav nekādas sistēmas – pirmdienās vai sestdienās cilvēku plūsma var būt vienlīdz liela.
Mēs labprāt kontaktējāmies ar mūsu apmeklētājiem, un pat esam mainījuši muzeja darbinieku darba grafiku, lai apmeklētājiem būtu ērtāk. Tas tika darīts tāpēc, lai muzejā būtu cilvēks, kurš varētu pastāstīt apmeklētājiem par ekspozīcijām”, - paskaidroja Ruta Ģiptere.

Daugavpils muzejs piedāvā dažādas ļoti interesantas ekskursijas, tai skaitā muzeja glabātuves apmeklējumu. Jāatzīmē, ka muzeja fondos atrodas vairāk nekā 90 tūkstoši dažādu eksponātu.


Написать комментарий