Deputāti piešķīra līdzekļus jaunā Jauniešu centra darbam Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu piešķirt no neparedzēto gadījumu naudas līdzekļiem 6 148 latus Jauniešu neformālās izglītības centra uzturēšanai, kas tiks izveidots Jaunatnes departamentā.

Minētais centrs darbosies vienā no ēkām, kurās agrāk atradās 17.vidusskola, – Varšavas ielā 45. Piešķirtie līdzekļi tiks izmantoti, lai uzturētu centra darbu šī gada 4 mēnešu laikā. Kā arī minētie līdzekļi tiks izmantoti, lai maksātu darba algas centra vadītājam (350 lati mēnesī), dežurantiem, lai apmaksātu komunālos maksājumus. Vēl tiek plānots veikt telpu nelielu kosmētisko remontu un iegādāties aprīkojumu.

Jaunatnes departamenta Vecākā jaunatnes lietu speciāliste Irēna Ivanova paziņoja, ka šobrīd departamentā ir saņemti 15 pieteikumi no interesentiem, kas vēlētos sadarboties ar centru. Sabiedriskās organizācijas pagaidām aizņems ēkas otro stāvu.

I.Ivanova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka tiks izstrādāta biedrībām, kas bezmaksas ieņem centra telpas, domātā neformālās izglītības programma, saskaņā ar kuru sabiedriskiem darbiniekiem būs jārīko izklaides, izglītības un cita veida pasākumi.

Centrs sāks darboties no 3.septembra. Jaunatnes departamentā neizslēdz iespēju, ka arī citas sabiedriskās organizācijas varētu pieteikties un ieņemt telpas jaunajā centrā. Šāda gadījumā nākamgad būs nepieciešams papildus finansējums, lai nomātu vairāk telpu.

Departamentā uzskata, ka organizāciju atrašanās jaunajā centrā veicinās turpmāko attīstību un pilsētā tiks rīkoti jauni un interesanti pasākumi.


Написать комментарий