“Svente Holdings” lūdz tiesisku aizsardzību no kreditoriem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 20.augustā, kārtējā preses konferencē Daugavpils domē izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka saskaņā ar Lursoft datu bāzi 15.augustā uzņēmums „Svente Holdings” iesniedzis Daugavpils tiesā pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesu. A.Kursītis atzīmēja, ka vairāk informācijas datu bāze neizpauž.

Visdrīzāk, ka runa ir par tiesisko aizsardzību no kreditoriem, kuru parādnieks var izmantot, lai izvairītos no maksātnespējas, kas ir saistīta ar parādsaistību neizpildīšanu pret kreditoriem.
A.Kursītis paziņoja, ka šobrīd turpina strādāt darba grupa, kura cenšas atrisināt situāciju sakarā ar to, ka firma nespēja samaksāt darbu apakšuzņēmējiem. Agrāk pēc juridiskās palīdzības Domē bija griezušās 4 firmas, pašlaik to skaits ir pieaudzis, un to vidū ir arī pašvaldības uzņēmums “Labiekārtošana – D”.

Darba grupas nākamā sapulce ir paredzēta 23.augustā plkst.15:30. A.Kursītis uz minēto sapulci aicinājis visus, ar kuriem firma „Svente Holdings” vēl nav norēķinājusies. A.Kursītis ziņoja, ka iepriekšējās tikšanās ir devušas rezultātus. Piemēram, tika pieņemts lēmums, ka Dome veiks pārrunas ar pašreizējiem skolu siltināšanas darbu veicējiem, lai tie par optimālo cenu iegādātos no ražotāja noteikto metālkonstrukciju skaitu, kas tika izgatavotas pēc „Svente Holdings” pasūtījuma un tiek glabātas noliktavā.

Laiks rādīs, vai pašvaldība varēs kādā citā veidā, izņemot juridiskās konsultācijas, palīdzēt darbu apakšuzņēmējiem. Pagaidām ir skaidrs, ka par vienu pakalpojumu pašvaldība, saskaņā ar likumu, nemaksās. Savukārt, „Svente Holdings”, lūdzot aizsardzību tiesā, saskaņā ar likumu, divu gadu laikā varēs meklēt variantus, kā norēķināties ar kreditoriem.


Написать комментарий