M.Ivanova-Jevsejeva: Valdība cenšas novērst iedzīvotāju uzmanību no parakstu vākšanas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, trešdien, 22.augustā, tika savākti vairāk nekā 10 tūkstoši paraksti par referenduma par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem rīkošanu. Drīzumā dokumenti tiks iesniegti Centrālajā vēlēšanu komisijā, kura sāks realizēt kampaņas otro posmu – 10% vēlētāju parakstu vākšanu (tie ir aptuveni 153 000 Latvijas pilsoņu paraksti). Trešais posms ir referendums. Portāls Gorod.lv griezās pie Saeimas deputātes no Daugavpils Marjanas Ivanovas-Jevsejevas (SC) ar jautājumu par grozījumu perspektīvām un iespējamo turpmāko notikumu norisi.

Deputāte atbildēja, ka neapšaubāmi priecē fakts, ka jau tagad ir savākts pirmajam posmam nepieciešamais parakstu skaits, taču visdrīzāk grozījumi neizturēs visus nepieciešamos posmus. M.Ivanova-Jevsejeva atzīmēja, ka jautājums par pilsonības piešķiršanu tika vairākkārt apspriests, tai skaitā šo jautājumu aktualizēja partija SC, jo pašlaik nepilsoņi nav tiesīgi balsot, ieņemt noteiktos amatus valsts sektorā utt. Taču, pat ja izdotos iniciēt referenduma rīkošanu, diez vai tiktu savākts nepieciešamais balsu skaits, uzskata deputāte.

„Šobrīd valdība spēlējas ar iedzīvotājiem, mēģinot radīt iespaidu, ka līdz ar papildus līdzekļu piešķiršanu sportam, izglītībai un medicīnai dzīve kļūs labāka un stabilāka. Šādā veidā valdība cenšas „iemidzināt” iedzīvotāju uzmanību, mazināt negatīvo attieksmi pret valdību. Un ļoti iespējams, ka iecerētais tiks panākts, jo man nav daudz cerību uz turpmākās parakstu vākšanas un referenduma pozitīvo iznākumu”, - paziņoja deputāte.

Atbildot uz jautājumu par to, kāds būtu grozījumu efekts pieņemšanas gadījumā, un vai tas palielinātu spriedzi starp krieviem un latviešiem, M.Ivanova-Jevsejeva atzīmēja, ka mūsu valstī spriedzes pieaugumu izraisa gandrīz viss notiekošais, tai skaitā jautājums par valodu un pilsonības piešķiršanu. Turklāt, pēc deputātes domām, šobrīd varētu aktivizēties specdienestu darbs, meklējot veidus, kā ietekmēt presi un tos, kas iestājas par nepilsoņiem un krieviem.


Написать комментарий