Itālija anulē licenci zemo cenu lidsabiedrībai ‘Wind Jet’; problēmas skar arī Latviju

foto discoverido.co.uk
foto discoverido.co.uk

Augusta sākumā Itālijas Civilās Aviācijas Aģentūra finanšu problēmu dēļ anulējusi lidošanas licenci lēto cenu aviokompānijai „Wind Jet”, tādejādi vairāki desmiti tūkstošu pasažieru atvaļinājumu sezonas pašā karstumā ir radušās problēmas nokļūt izvēlētajos galamērķos un izmantot iegādātās biļetes. Problēmas radušās arī Latvijas iedzīvotājiem, portālam „Delfi” sacīja Latvijas Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Sanita Gertmane.

Viņa atzina, ka PTAC saņēmis dažu satrauktu lidot gribētāju zvanus, kuri interesējušies par to, kā viņiem šajā situācijā rīkoties. PTAC ieteicis tiem, kuri iegādājušies „Wind Jet" biļetes, sūtīt uz kompānijas adresi „Wind Jet spa", Centro Direzionale Baglio della Sementa - S.P. 69/II - Passo Martino, 95121 CATANIA (CT) - Italy, oficiālas, ierakstītas vēstules pieprasot atmaksāt par biļetēm samaksāto naudu.

Gertmane gan iespējas atgūt samaksāto naudu šajā situācijā vērtēja kā salīdzinoši niecīgas, taču aicināja patērētājus savas tiesības tomēr izmantot.

Pašlaik tiek lēsts, ka kompānija „Wind Jet" tuvāko nedēļu lidojumiem ir pārdevusi ap 300 000 biļešu, tādēļ Itālijas Civilās Aviācijas aģentūra sadarbībā ar citām Itālijas aviokompānijām organizē arī papildu reisus, lai pārvadātu pasažierus uz iecerētajiem galamērķiem, tomēr biļetes uz šiem papildreisiem, patērētājiem jāiegādājas par saviem līdzekļiem. „Wind Jet" nodrošināja gaisa satiksmi, galvenokārt, Itālijas iekšzemē.

PTAC iesaka, tad, ja pasažietris vēlas pārrezervēt biļetes uz izvēlēto galamērķi, viņam būtu jāseko līdzi Itālijas Civilās Aviācijas aģentūras mājas lapā izvietotajai informācijai par aizvietotajiem reisiem.

PTAC piebilst, ka šīs biļetes patērētājam jāiegādājas par saviem līdzekļiem.

Ņemot vērā, ka kompānija vēl nav pieteikusi maksātnespēju, lai iesniegtu sūdzību un prasītu par biļetēm samaksāto naudu, pašlaik patērētājiem tiek ieteikts sūtīt oficiālas vēstules uz „Wind Jet" biroja oficiālo adresi.

Papildu jautājumu vai neskaidrību gadījumā patērētājus PTAC aicina sazināties ar „ECC Latvia", pa tālruni 67388625, vai e-pastu: info@ecclatvia vai arī mājas lapā www.ecclatvia aizpildot informācijas pieprasījuma formu.


Написать комментарий