Ekvadora negrasās Asanžu no vēstniecības Londonā izvest slepus

foto brandnet.com
foto brandnet.com

Ekvadora nekad nemēģinās slepus izvest Džuljenu Asanžu (Julian Assange) no vēstniecības Londonā, norādījusi šīs Dienvidamerikas valsts pārstāvniecība Lielbritānijā.

«Mēs vēlamies spēlēt godīgi. Mēs nekad nemēģināsim izvest Asanžu ar diplomātisko pastu vai piešķirt viņam īpašu pasi,» pārstāvniecības pārstāvju teikto citē Spānijas ziņu aģentūra EFE.

Iepriekš atsevišķi mediji izteica pieņēmumus, ka WikiLeaks dibinātāju varētu izvest ar diplomātisko pastu, ko saskaņā ar Vīnes konvenciju par diplomātiskajiem sakariem nepakļauj pārbaudēm, ziņo portāls bnn.lv. 1984.gadā pie šāda paņēmiena ķērās Nigērijas specdienesti, mēģinot Lielbritānijai izzagt bijušo ministru Umaru Dikko (Umaru Dikko).

Kā zināms, Asanžs Ekvadoras vēstniecībā Londonā uzturas jau kopš jūnija vidus. Dienvidamerikas valsts valdība 16.augustā viņam piešķīra politisko patvērumu, taču Lielbritānija atteicās Asanžu izlaist no valsts.

BNN jau vēstīja, ka Asanžs tika aizturēts Lielbritānijā 2010.gada decembrī, pamatojoties uz divu Zviedrijas pilsoņu sūdzībām par seksuālu uzbrukumu. Pats Asanžs šīs apsūdzības noraida, lai gan atzīst, ka viņam bijis sekss ar šīm sievietēm. Asanžs uzstāj, ka dzimumattiecībās sievietes stājušās labprātīgi, bet prasības iesniedzējas apgalvo, ka vīrietis viņas izvarojis.

Pēc Wikileaks dibinātāja domām, visa šī lieta ir politiski motivēta, ar mērķi panākt viņa izdošanu Amerikas Savienotajām Valstīm, kur viņam par slepenu valdības dokumentu publiskošanu varētu tikt piespriests pat nāves sods.


Написать комментарий