13 valstu pārstāvji Otrā investīciju foruma ietvaros Daugavpilī apspriedīs starptautiskās sadarbības jautājumus

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Šajā mēnesī Daugavpilī norisināsies Otrais Starptautiskais investīciju forums. Divu dienu laikā – 20. un 21.septembrī – starptautiskā pasākuma dalībnieki tiks informēti par Daugavpils iespējām un iepazīstināti ar to potenciālu.

Pirmdien, 10.septembrī, notikušajā preses konferencē Daugavpils Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa pastāstīja, ka šī gada inovāciju foruma nosaukums ir „Latgale – Eiropas Savienības Austrumu vārti”. Minētajā starptautiskajā pasākuma atklāšanā piedalīsies ne tikai pilsētas vadība, bet arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs un Latgales plānošanas reģiona pārstāvji. Kā foruma pamattēma tiks aplūkota lidostas, tūrisma un uzņēmējdarbības attīstība, taču, ņemot vērā auditorijas daudzveidīgas intereses, foruma programmā tika iekļauti Latgales investīciju un starptautiskās sadarbības jautājumi.

«Divu dienu laikā Starptautiskā foruma dalībnieki darbosies trijās sekcijās – uzņēmēju darba grupa apspriedīs ražošanas un loģistikas jautājumus, pašvaldības grupa – investīciju piesaistīšanu laika posmā no 2014.gada un trešā darba grupa aplūkos dažādus projektus kopā ar Latgales plānošanas reģionu. Foruma otrajā dienā notiks ekskursijas uz Daugavpils pašvaldības rūpniecības objektiem, bet noslēgumā tiek paredzēta plaša diskusija par ES dalībvalstu sadarbības perspektīvām», - paziņoja Daina Kriviņa.

Otrajā Starptautiskajā inovāciju forumā piedalīsies pārstāvji no 13 valstīm – Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Vācijas, Ukrainas, Azerbaidžāna, Kanādas, Francijas, Spānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Armēnijas.
 


Написать комментарий