Lipmans: «KHL varētu izpirkt «Arēnu Rīga» un nodot to “Dinamo” rīcībā"

foto mango.lv
foto mango.lv

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans sarunā ar laikrakstu "Telegraf" paudis, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība apsver iespēju izpirkt "Arēnu Rīga" un nodot to "Dinamo" kluba rīcībā.

Jau vēstīts, ka Latvija joprojām pretendē uz 2017. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanu. Lielākā problēma Latvijai joprojām ir pienācīgu ledus arēnu trūkums. Ja Latvija iegūs tiesības rīkot šo čempionātu, momentā nāksies būvēt jaunu hokeja halli. "Dinamo" kluba vadības runas par jaunas arēnas būvniecību pēdējā laikā pieklusušas, taču šajā ziņā esot parādījies cits risinājums, skaidro Lipmans.

"Klubs nevar uzbūvēt halli un to nedarīs. Tomēr šeit ir iespējams cits variants. Runāju ar KHL prezidentu Aleksandru Medvedevu. Maskavā ir parādījusies ideja izpirkt "Arēnu Rīga" no "Rietumu" bankas un nodot to kluba rīcībā. Es tajā visā neko pārsteidzošu neredzu. "Dinamo" visu laiku barojas Krievijā, tāpēc šāds variants ir ļoti reāls," atklājis Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

"20 gadu laikā valsts nav uzcēlusi nevienu ledus halli. Ko tik es šajā sakarā neesmu darījis. Esmu vērsies gan pie Dombrovska, gan iepriekšējiem Ministru prezidentiem, taču nekā. Šobrīd izskatās, ka ledus ir nedaudz sakustējies," pauž Hokeja federācijas prezidents.

Par galveno konkurenti uz 2017. gada pasaules čempionāta rīkošanu Lipmans uzskata Dāniju, taču piemin arī Franciju.

Tāpat LHF prezidents intervijā atklājis vairākas lietas, kas saistītas ar finansēm - Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana alga gadā esot ap 100 tūkstošiem eiro, federācijas kopējais gada budžets 180 tūkstoši latu, bet kompānija "Grindex" pēdējo gadu laikā hokejā ieguldījusi vairāk nekā miljonu latu.

13.09.2012 , 22:00

sportacentrs.com


Написать комментарий