Ilūkstes 1.vidusskolas dziedošie bērni ciemojās Aglonā

foto ilukste.lv
foto ilukste.lv

1.-4.klašu un 5.-9.klašu koru brauciena mērķis bija apmeklēt Aglonas mūzikas skolas kora klasi un kopā ar tās skolēniem pilnveidot kora dziedāšanas prasmes. Kora nodarbības meistarklasi vadīja Aglonas mūzikas skolas kora klases mākslinieciskā vadītāja Ieva Lazdāne. Mūsu bērniem bija unikāla iespēja dziedāt Aglonas bazilikā, klausīties ērģeļu skanējumā, ko izpildīja 6.klases ērģeļu klases skolniece, informē Ilūkstes novada pašvaldība.

Kopā ar Aglonas koristiem kora bērni iedziedājās un veica dažādus vingrinājums balss skanīguma attīstīšanai, iemācījās divbalsīgu dziesmu "Šūpo mani māmuliņa". Noslēgumā Aglonas jaunie dziedātāji veltīja mums muzikālu sveicienu "Sveycinojam, vēlējam".

Mūsu kora dalībnieki paguva apmeklēt arī privātos muzejus - Kara muzeju, kurā ir ļoti plaša kara notikumus atspoguļojoša ekspozīcija. Skolēnus aizrāva muzeja veidotāja interesantais stāstījums.

Maizes muzejā mūs sagaidīja dzīvespriecīga maizes cepēja - saimniece tautu tērpā ar interesantu stāstījumu par maizes tapšanas ceļu, izmantotajiem darba rīkiem, ticējumiem par maizi, mācīja mums cienīt maizi - neņem pilnas rokas: ja gribēsi, paņemsi vēl, bet, ja paņēmi, tad apēd, nenomet aizkostu. Mācīja cienīt viņas stāstījumu, jo esi ciemos - uzvedies ar cieņu pret saimniekiem un viņu darbu, tad arī tevi pašu cienīs. Cienāja mūs ar rudzu maizi, zāļu tēju ar medu un ābolu pīrāgu. Uzrāvām arī jautru danci. Mūsu kora bērni pateicās saimniecei ar latviešu tautas dziesmu "Ai, galdiņi, ai, galdiņi".

Apskatījām arī Aglonas skaistākās vietas un ainavas: ar koka tēlniecības skulptūrām veidotu Kristus karaļa kalnu, noslēpumaino Čertoka ezeru. Un tad jau bija laiks doties mājās.

Diena bija gara un piesātināta, bet mūs priecēja siltā rudens saule, kora bērnu dzīvesprieks un kūsājošā enerģija, atsaucība un sapratne, kas arī mums, pieaugušajiem, neļāva pagurt.


Написать комментарий