LHF izskata iespēju 'Latgales' vietā startam Latvijas čempionātā piesaistīt citu klubu

foto delfi.lt
foto delfi.lt

Latvijas Hokeja federācija (LHF) izskata iespēju Daugavpils "Latgale" komandas vietā startam Latvijas čempionātā piesaistīt citu klubu, aģentūra LETA noskaidroja federācijā.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā LHF pārcēla pirmās divas "Latgales" komandas spēles jaunajā sezonā, jo vienība nespēja laicīgi sagatavoties jaunajai sezonai.

Vēlāk nedēļas beigās klubs paziņoja, ka savu dalību no čempionāta atsauc.

Otrdien LHF Disciplinārā komiteja (DK) izskatīs esošo situācija, lemjot, kādu sodu piemērot Daugavpils klubam.

Pašlaik LHF DK atsakās prognozēt, kāds sods klubam tiks piešķirts, vien minot, ka jaunatnes čempionātos šādās situācijās tiek piemērots naudas sods 200 latu apjomā.

Tāpat otrdien LHF spriedīs, vai piesaistīt čempionātam astoto klubu. Pašlaik federācijai ir viena kandidatūra, bet kluba nosaukumu līdz lēmuma pieņemšanai tā nevēlas publiskot.

Kā ziņots, pirms sezonas "Latgale" galvenā trenera amatā apstiprināja pazīstamo Aleksandru Kerču, tomēr tā nesaņēma pietiekamu palīdzību no pašvaldības un nespēja piesaistīt vairāk par 15 hokejistiem.

Pašlaik dalību turnīrā turpina septiņas komandas - "Liepājas metalurgs", "Ozolnieki-Monarch", "SMScredit.lv", JLSS/"Zemgale", "Rīga"/"Prizma", "Juniors" un "Rīga-96".

No Latvijas virslīgas čempionāta dalībnieku vidus salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu pazudusi arī "Rīga"/LSPA vienība un Lietuvas klubs Elektrēnu "Enerģija", līdz ar to pirmo reizi daudzu gadu laikā turnīrs zaudējis atklātā čempionāta statusu.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā pirmo reizi kopš 1947.gada startēja desmit komandas.

Finālsērijā otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Liepājas metalurga 2" komanda, kas ar rezultātu 4-1 uzvarēja "Ozolnieki-Monarch" hokejistus.

Savukārt agrāk spēcīgā "Latgales" komanda pagājušajā sezonā nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm.


Написать комментарий