Daugavpils pašvaldība izstrādā dzīvojamo māju krāsošanai paredzētā līdzfinansējuma piešķiršanas programmu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pašvaldības speciālisti sākuši izstrādāt pašvaldības saistošos noteikumus, saskaņā ar kuriem tiks noteikta Domes līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība dzīvojamo māju fasāžu krāsošanas un koplietošanā esošo logu un durvju maiņas gadījumos, portālam Gorod.lv paziņoja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs.

Vicemērs pastāstīja, ka lēmums par finanšu palīdzības sniegšanu pilsētas iedzīvotājiem, kas vēlas sakārtot savu dzīvojamo telpu, pirmkārt, ir saistīts ar to, ka koplietošanā esošo logu un durvju maiņa paaugstina ēku energoefektivitāti un saglabā siltumu, bet, otrkārt, dzīvojamo māju fasāžu krāsošana padarīs pievilcīgāku pilsētas ārējo tēlu.

Tiek lemts jautājums par to, kādā apjomā tiks piedāvāts Domes līdzfinansējums - ir iespējams 80% līdzfinansējums, tāpat kā dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pilsētas programmā.

V.Širjakovs pastāstīja, ka dzīvojamo māju fasāžu krāsošanai paredzētā līdzfinansējuma piešķiršanas noteikumi ir minimāli. Pirmkārt, būs nepieciešams iesniegt pieteikumu apkalpojošajā organizācijā un speciāli izveidotajā komisijā, kas pieņems lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu. Šobrīd speciālisti strādā, lai maksimāli atvieglotu pašvaldības atbalsta saņemšanas procedūras noteikumus.

Tiek plānots, ka programma varētu sākt darboties nākamā gada pavasarī, jo ziemas laikā tiks risināti visi birokrātiskie jautājumi. Tiek noteiktas summas, kas tiks piešķirtas šīs programmas realizācijai. Darbu izmaksas dažādās dzīvojamās mājās varētu atšķirties, tāpēc pagaidām netiek runāts par programmā iesaistīto ēku precīzu skaitu, atzīmēja V.Širjakovs.

Tiek pieņemts, ka programma visvairāk varētu ieinteresēt pilsētas vēsturiskajā centrā atrodošos māju iedzīvotājus, jo šīs ēkas pārsvarā ir bez apmetuma. Taču nav izslēgts, ka darbi tiks veikti arī paneļu mājās, kur vajadzētu sakārtot starpsienas.

Izstrādāto līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību apstiprinās Domes deputāti.


Написать комментарий