Daugavpils vadība plāno attīstīt riteņbraukšanas infrastruktūru

foto ventspils.lv
foto ventspils.lv

Daugavpils jauniešu organizācija „5.elements”, kas festivāla „Artišoks” ietvaros rīkoja velobrauciena akciju, ir griezusies Daugavpils domē ar priekšlikumu ierīkot pilsētā jaunus veloceliņus un velostāvvietas.

9.septembrī notikušajā velobraucienā piedalījās vairāk nekā 100 cilvēki vecumā no 5 līdz 63 gadiem, tāpēc jauniešu organizācija nolēmusi arī turpmāk popularizēt šo sporta veidu un 1.maijā Daugavpilī tiks organizēts otrais velobrauciens. Viens no akcijas mērķiem ir iemācīt cilvēkiem cieņu pret visiem ceļa satiksmes dalībniekiem, bet galvenais uzdevums ir motivēt pilsētas administrāciju attīstīt veloceliņu infrastruktūru Daugavpilī, tai skaitā nodrošinot normālās nobrauktuves.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, kas arī piedalījās velobraucienā, portālam Gorod.lv pastāstīja, ka divas nobrauktuves, kuras bija nepieciešams pārvarēt akcijas dalībniekiem, - Latgales un Kauņas ielās – tiešām vajadzētu pārveidot. Komunālās saimniecības pārvalde jau ir saņēmusi attiecīgu rīkojumu.

Pēc V.Širjakova vārdiem, viņam ir prieks, ka jaunieši ir iniciējuši velosporta attīstību mūsu pilsētā, un pašvaldības pienākums ir radīt tam nepieciešamos apstākļus. Šobrīd Daugavpilī divu ielu rekonstrukcijas projektu ietvaros tiek ierīkoti veloceliņi, ja to ļauj braucamās daļas platums. Drīzumā tās tiks ierīkotas arī Daugavas, Komunālā, 18.Novembra ielās.

Vicemērs apsolīja, ka velostāvvietu jautājums tiks apspriests dialogā ar iedzīvotājiem.

Jāatzīmē, ka riteņbraukšana nostiprina sirds un asinsvadu sistēmu, uzlabo asinsriti, elpošanas orgānu darbību, trenē nervu sistēmu, samazina saspringumu, neirozi un ir ieteicama stresa gadījumos.


Написать комментарий