Iesniegs dokumentus apkures tarifu samazināšanai

foto S.Aizupiete
foto S.Aizupiete

Trešdien, 19. septembrī Rēzeknes siltumapgādes uzņēmumu vadība tikās ar preses pārstāvjiem, lai pastāstītu par gatavību jaunajai apkures sezonai, par paveiktajiem darbiem vasaras periodā, kā arī informētu par tarifa samazināšanas plāniem, informē Rēzeknes pašvaldība.

SIA „Rēzeknes enerģija” un A/S „Rēzeknes siltumtīkli” valdes loceklis Aldis Mežals un izpilddirektors Rihards Melnis informēja, ka šobrīd Rēzeknē ir trīs jaunas katlumājas, tiek strādāts pie koģenerācijas iekārtu izveidošanas. Šobrīd uzņēmums gatavojas iesniegt Latgales pašvaldību daudznozaru sabiedrisko pakalpojumu regulatoram dokumentāciju tarifu samazināšanai, un tādēļ ir nepieciešams uzrādīt uzņēmuma reālos ienākumus un izdevumus. Savukārt regulatoram ir savas prasības un iesniegtā dokumentācija tiek izskatīta, tikai ievērojot noteiktus nosacījumus. Tas nozīmē, ka, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, maksa par izmantoto siltumu tiks aprēķināta pēc komercskaitītāja jeb centrālā skaitītāja rādītājiem, un viens karstā ūdens kubikmetrs maksās tik daudz, cik siltumenerģijas būs reāli patērēts tā sagatavošanai. 

Šobrīd jau ir izstrādāta naudas iekasēšanas metodika, kuru saņems visi apsaimniekotāji. Tomēr, ja šī metodika apsaimniekotāju neapmierinās, viņš var piedāvāt citu variantu.

Siltumapgādes uzņēmumu vadība kārtējo reizi uzsvēra māju energoefektivitātes pasākumu nozīmīgumu (māju siltināšana, siltummezglu un māju apkures sistēmu sakārtošana), jo tie būtiski ietekmē arī siltuma patēriņu, par ko jārūpējas pašiem iedzīvotājiem.


Написать комментарий