Bristoles pilsētas vadība ievieš apgrozībā savu valūtu

foto bristolpound.org
foto bristolpound.org

Lielbritānijas pilsētas – Bristoles – vadība ar mērķi stimulēt vietējo ekonomiku ievieš vietējā apgrozībā savu valūtu – bristoles mārciņu, informē portāls masterforex-v.org.

Vietējās mazās uzņēmējdarbības pārstāvji ir parakstījuši vienošanos un piekrituši to izmantot. Šī gada augusta beigās šo uzņēmēju skaits bija sasniedzis 250 cilvēkus. Vietējā valūta tiks izmantota arī nodokļu iemaksām.  Pilsētas padomes administrācija izteikusi priekšlikumu darba algas daļu tās darbiniekiem izmaksāt Bristoles mārciņās. 

Projekta autori ar lokālās valūtas ieviešanu apgrozībā vēlas stimulēt vietējo biznesu un palīdzēt tam konkurences cīņā ar lielākajām starptautiskajām korporācijām. 

„Mūsu galvenais mērķis ir nostiprināt Bristoles ekonomiku, stimulējot cilvēkus izmantot vietējā biznesa pakalpojumus. Pieredze liecina, ka vietējā biznesā ieguldītie līdzekļi cirkulē tā ietvaros”, - norāda Bristoles pilsētas padomes pārstāvji. 

Bristoles iedzīvotājiem vietējās valūtas saņemšanai nepieciešams veikt valūtas maiņu vietējās bankās, apmainot parastās britu sterliņu marciņas pret bristoles marciņām, ņemot vērā kursu 1:1. Vietējās valūtas banknotēs tiks attēloti Bristoles ievērojamie iedzīvotāji un pilsētas ievērojamās vietas.

Ar mērķi izvērtēt minētā projekta efektivitāti un perspektīvas Bristoles varas orgāni aicina pilsētniekus reģistrēties valūtas apmaiņas mājas lapā un pieteikties darba algas saņemšanai vietējā valūtā.


Написать комментарий