E.Sprūdžs: Šodien forumā Daugavpilī runāsim par stipru reģionu – Latgali

foto gorod.lv
foto gorod.lv

20.septembrī Daugavpilī atklātajā Starptautiskajā investīciju forumā aktīvi piedalās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs. Ministrs ne tikai uzstājās foruma atklāšanā, bet arī piedalījās preses konferencē un pievienojās vienai no darba grupām, kas apspriež investīciju piesaistīšanu pašvaldībās.

Uzrunājot klātesošos, E.Sprūdžs nosauca šo forumu nevis Daugavpils pilsētas forumu, bet par pirmo Latgales starptautisko investīciju forumu. Ministrs atzīmēja, ka šāda veida pasākums, kas ir pulcējis aptuveni 500 viesu no 13 valstīm, apliecina faktu, ka Latgalei ir plašas iespējas, tas ir liels un stiprs reģions.

„Šodien forumā Daugavpilī runāsim par stipru reģionu – Latgali. Neesmu atbraucis, lai teiktu garas un iedvesmojošas runas, bet, lai dalītos domās, idejās un plānos par to, kā kopīgiem spēkiem stiprināt Latgales ekonomiku”, - atzīmēja E.Sprūdžs. 

Viņaprāt, ir zīmīgi, ka forums notiek septembrī, kad zemē tiek sēti rudzi, kas uzdīgst pēc gada. Ministrs atzīmēja, ka arī šī foruma laikā radušās idejas dos rezultātus.

Savā uzrunā ministrs atzīmēja, ka investīcijām pašvaldības sabiedriskajā un privātajā sektorā jāpapildina viens otru, tad tiks sasniegts maksimālais ekonomiskais efekts. Ministrijas uzdevums ir atbalstīt uzņēmējdarbības vidi. Kā piemēru viņš minēja Daugavpils Ziemeļu industriālo zonu, kur ar ministrijas atbalstu plānots modernizēt infrastruktūru.

Runājot par pavasarī izstrādāto Latgales attīstības plānu, E.Sprūdžs atzīmēja, ka, pateicoties izstrādāta dokumenta realizācijai, reģiona ekonomikas attīstībai ir izdevies piesaistīt no eirofondiem papildus finansējumu 56 miljonu apmērā un 6 miljonu finansējumu no valsts budžeta. E.Sprūdžs piebilda, ka Ministrijai jāturpina plāna realizācija, bet pašvaldībām jāpiedāvā priekšlikumi reģiona attīstībai.

Uzstāšanās beigās E.Sprūdžs novēlēja visiem produktīvu un aktīvu diskusiju, ieteica pēc iespējas efektīvāk izmantot foruma iespējas un beigās izvēlēties reģiona attīstībai piemērotākas un argumentētākas idejas.


Написать комментарий