Dombrovskis: līdzekļu piešķiršanai demogrāfijas jomas priekšlikumiem jāskatās uz pašlaik plānoto izdevumu pārdali

foto Valsts kanceleja
foto Valsts kanceleja

Lai piešķirtu līdzekļus demogrāfijas jomas priekšlikumiem 2013.gada budžetā, jāskatās uz jau paredzēto izdevumi pārdali, šodien žurnālistiem pēc valdību veidojošo partiju koalīcijas padomes sēdes sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Priekšlikumu īstenošanai jābūt saskaņotai ar pašlaik plānoto budžeta deficītu, kuru nedrīkst pārsniegt, piebilda premjers.

Iepriekš deputāte Daina Kazāka (RP) žurnālistus informēja, ka valdību veidojošo partiju koalīcijas padome šodien vienojās izveidot koalīcijas frakciju vadītāju un ministriju ekspertu darba grupa, kura spriedīs par līdzekļu atrašanu priekšlikumiem, kuri palīdzētu uzlabot demogrāfisko situāciju.

Dombrovskis norādīja, ka likumprojekts par budžetu Saeimā pirmajā lasījumā jāpieņem bez izmaiņām, bet par priekšlikumu iestrādāšanu varēs lemt, budžeta likuma paketi skatot otrajā lasījumā.

Jau vēstīts, ka nacionālā apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) demogrāfijas risinājumu piedāvājuma kopējās izmaksas 2013.gada budžetā ir 31,6 miljoni latu. VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars iepriekš norādīja, ka dzimstības atbalsta piedāvājums ir nacionālās apvienības absolūta prioritāte 2013.gada budžetā, par ko koalīcijas partneri esot brīdināti jau iepriekš, tāpēc valdības atbalsts demogrāfijas piedāvājumiem izšķirs to, vai VL-TB/LNNK balsos par 2013.gada budžetu.

Vēlāk Dzintars pauda, ka nacionālā apvienība pagaidām pieļauj iespēju diskutēt tikai par detaļām savā piedāvājumā.

Kā ziņots, budžeta deficītu nākamgad ir iecerēts samazināt līdz 1,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP).


Написать комментарий