Latvijas hokeja izlasei 9. un 10.novembrī "Arēnā Rīga" paredzētas divas pārbaudes spēles ar Krievijas izlasi, kas būs pirmās pārbaudes pirms Soču olimpiskā kvalifikācijas turnīra. Tad decembra vidū Latvijas hokejisti aizvadīs turnīru Francijā, bet februāra sākumā Rīgā risināsies 2014.gada Soču olimpisko spēļu kvalifikācija, kurā cīņā par vienīgo ceļazīmi Latvijas pretinieces būs Kazahstāna un Francija, kā arī atlases iepriekšējās kārtas kāda veiksminiece.

"Ko es vēlos un gribu: uz pārbaudes spēlēm ar Krieviju dabūt 95 procentus labāko spēlētāju. Lai komandas kodols zinātu, kā jāspēlē. Mums ir jātiekas, jārunājas, citam cits jāsaprot. Visi leģionāri allaž grib braukt uz mājām – Bārtulis, Kulda, Pujacs, Sprukts, Rēdlihs, Dārziņš, Masaļskis un Ķēniņš. Es gribu, lai šie puiši nospēlē vismaz vienu spēli ar Krieviju, abas nevajag," saka Nolans.

Latvijas izlases treneris neslēpj, ka valstsvienībā vēlas redzēt arī Raiti Ivanānu, lai gan kandidātu saraksts vēl nav publiskots.

Runājot par turnīru Francijā, tajā nav plānots spēlēt spēcīgākajā sastāvā. "Iedošu pāris labākajiem spēlētājiem atpūtu, lai neparādītu visas savas kārtis. Īstā komanda mums būs februārī. Francijā mēs varēsim izmēģināt divus trīs jaunos spēlētājus, kuri var tikt olimpiskajā komandā. Karsums, Bārtulis, Kulda, Pujacs noteikti būs komandā, daudziem citiem būs jācīnās par vietu izlasē."

Intervijā Nolans vēl neatklāj, kurš varētu būt viņa asistents. Pagaidām zināms, ka ar izlasi strādās fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis un videotreneris Kārlis Zirnis. "Sporta Avīze" norāda, ka viens no Nolana palīgiem būšot no Amerikas, bet vēl savā palīgu lokā viņš vēlētos redzēt Artūru Irbi.