Latvijas bērnudārzu audzēkņiem tiks stāstīts par „Dienu, kad Rūta bija Rihards” 2

foto ballarat.ymca.org.au
foto ballarat.ymca.org.au

Latvijas Labklājības ministrija ziņo, ka Latvijā ir nākušas klajā divas grāmatas par dzimumu līdztiesībām - „Diena, kad Kārlis bija Karlīna" un „Diena, kad Rūta bija Rihards", kuras tiks izmantotas valsts pirmsskolas izglītības iestādēs. 26.septembrī paredzēta grāmatu prezentācija, kurā piedalīsies labklājības ministre Ilze Viņķele.

Katras bagātīgi ilustrētās grāmatas tirāža ir 5000 eksemplāri. Pēc grāmatu autoru domām, kopīga grāmatas lasīšana pirmsskolniekiem palīdzēs veidot viedokli par dzimumu līdztiesību jautājumiem, piemēram, „vai meitenēm spēlēt futbolu ir pieņemami? Vai puišiem, kuri vēlētos paspēlēties ar lellēm, par to būtu jākautrējas? Vai visām meitenēm patīk rozā drēbes, bet puikām – tumšas?”.

Lai atvieglotu darbu ar grāmatām, ir izdots metodiskais materiāls pedagogiem „Pirmsskolas, kurās ir vieta PepijPrinčiem un PirātPrincesēm", kas palīdzēs pedagogiem atteikties no stereotipiem par meiteņu un zēnu spējām, prasmēm, dzimumam atbilstošu uzvedību. Pirmsskolas speciālistus ar grāmatu un metodisko materiālu ir plānots iepazīstināt semināru gaitā.

Grāmatas tika tulkotas no dāņu valodā izstrādātā oriģināla, kas tapis pēc Dānijas līdztiesības ministrijas rīkojuma. Tiek minēts, ka gan grāmatas bērniem, gan metodiskais materiāls pedagogiem tika adaptēts Latvijas situācijai. Projekta kopējās izmaksas Latvijā sastādījušas 6430 latus, kurus pilnībā segusi Ziemeļu Ministru padome.


Написать комментарий

Sviests pilnīgākais

Vispārēja debilizācija, ujobišče!

Написать комментарий