Izglītības pārvalde pastāstīja, cik izmaksā viens Daugavpils bērnudārza audzēknis

foto examiner.com
foto examiner.com

Kā zināms, bērni ir pats lielākais vecāku dārgums. Bērniem nepieciešama ne tikai vecāku uzmanība, mīlestība un rūpes, bet arī diezgan lieli finanšu ieguldījumi. Jaunā mācību gada sākumā daudzi pirmsskolas iestāžu audzēkņu vecāki saņēma garus kancelejas preču sarakstus, kuros tika minēts viss bērnudārza audzēknim nepieciešamais mācību gada laikā.

Apsteidzot vecāku iespējamās pretenzijas, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Pirmsskolas izglītības darba speciāliste Ingrīda Zeļenkova nolēma paskaidrot, cik Daugavpils pašvaldībai izmaksā viens pilsētas bērnudārza audzēknis. Daugavpilī darbojas 29 pirmsskolas izglītības iestādes, kurus apmeklē 4 524 bērni. Tika aprēķināts, ka viena bērna uzturēšana pilsētas budžetam izmaksā no 72,66 līdz 137, 70 latiem mēnesī un no 871,92 līdz 1 652,40 latiem gadā attiecīgi. Vidēji mazais daugavpilietis pašvaldībai izmaksā 99,70 latus mēnesī un 1 196,40 latus gadā.

Šāda veida atšķirības bērna uzturēšanā ir atkarīgas no dažādiem faktoriem – sākot ar ēkas uzturēšanas izdevumiem un beidzot ar personāla darba algām. Visi šie izdevumi tiek segti no pilsētas budžeta, izņēmums ir skolotāju darba algas, kas strādā ar piecu-sešu gadu veciem bērniem viņu sagatavošanas skolai programmas ietvaros. Šī programma tiek finansēta no valsts budžeta – 75% apmaksā valsts un 25% - pašvaldība.


Написать комментарий