V.Širjakovs: Hokeja komandas komplektācijas grūtības ir pārejošas, mēs atgriezīsimies augstākajā līgā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

13. un 14.oktobrī Daugavpils „Ledus Hallē” norisināsies pilsētas atklātā hokeja čempionāta pirmās spēles. Šajā sezonā komandas tiks sadalītas divās zonās, kopumā čempionātā piedalīsies 18 komandas. Sezonā pirmo reizi tiks sadalītas Daugavpils un Latgales komandas. Čempionāts liecina, ka, neskatoties uz šī gada augstākās līgas pilsētas hokeja komandas nepietiekamu komplektāciju, minētais sporta veids Daugavpilī attīstās.

Komentējot nepietiekamu komandas komplektāciju, sporta nozares kurators Daugavpilī, vicemērs Vjačeslavs Širjakovs pastāstīja, ka hokeja kluba „Latgale” vadība bija rēķinājusies, ka pazīstama trenera Aleksandra Kerča piesaistīšana nodrošinās pietiekamu interesentu skaitu, taču tas nenotika. Tomēr pašvaldība iestājās pret klubam piešķirto budžeta līdzekļu izmantošanu spēlētāju piesaistīšanai no citām valstīm.

„Būtu muļķīgi tērēt budžeta naudu, lai maksātu darba algu ārzemju spēlētājiem un pierādītu, ka mēs daudz varam sasniegt. Labāk ir nogaidīt, kamēr nākamgad komandai pievienosies sporta skolas audzēkņi. Pagaidām Sporta pārvaldei, sporta skolai un hokeja klubam tika uzdots izstrādāt savstarpējās sadarbības metodiku, kas novērstu mūsu spēlētāju pievienošanos citiem klubiem”, - atzīmēja V.Širjakovs.

Vicemērs paskaidroja, ka sporta skolu jaunie sportisti apmeklē bez maksas, to finansē pašvaldība. Tomēr, sasniedzot noteikto līmeni, sportists izvēlas nevis palikt pilsētas komandā, bet pievienoties citas pilsētas vai valsts komandai. Rezultātā sportista treniņu procesā ieguldītie pašvaldības līdzekļi aiziet zudumā.

Lai labotu situāciju ar hokejistu aizbraukšanu, tika nolemts izstrādāt sistēmu, saskaņā ar kuru sportistam, kurš trenējās sporta skolā, bet vēlāk aizgāja uz citu klubu, būtu jākompensē viņā ieguldītie līdzekļi vai to varētu darīt hokejista jaunais klubs.

V.Širjakovs atzīmēja, ka pilsētas komandas komplektācijas grūtības ir pārejošas, un nākamgad komanda varētu atkal būt nokomplektēta. Netiek izslēgta iespēja piesaistīt tajā atsevišķus spēlētājus no citām pilsētām. Pagaidām Daugavpilī tiks organizētas dažādas nedaudz savādāka formāta sacensības, tāpēc hokeja līdzjutējiem nav iemesla skumt, atzīmēja vicemērs, piebilstot, ka mēs noteikti atgriezīsimies augstākajā līgā.

Attiecībā uz papildus 10 tūkstošiem latu, kas šovasar tika iedalīti hokeja kluba treniņu procesa nodrošināšanai, vicemērs apliecināja, ka visi pašvaldības atbalstītie klubi atskaitās par piešķirtajiem līdzekļiem un pagaidām pašvaldībai pretenziju nav. 


Написать комментарий