Oficiāli atklāta F-1 trase Ostinā

foto formula1journal.com
foto formula1journal.com

Svētdien ASV, Ostinā, svinīgi atklāja jauno trasi ”Circuit of the Americas”, kurā jau pēc nepilna mēneša risināsies F-1 pasaules čempionāta posms.

18.novembrī šajā trasē risināsies ASV ”Grand Prix” sacensības, kuras nav notikušas kopš 2007.gada, kad F-1 braucējus uzņēma Indianapolisas trase.

Svinīgajā trases atklāšanas ceremonijā pirmos apļus veica 1978.gada F-1 čempions Mario Andreti un aktieris Patriks Dempsijs, kurš arī ir autosportists. ”Fantastiska trase. Jā, nedaudz izbraucu no trajektorijas, jo bija nedaudz slidens. Bet tas ir normāli jaunām trasēm sākumā,” pēc pirmajiem apļiem teica Andreti.

Lai gan ”Circuit of the Americas” trasē veikti pirmie oficiālie braucieni, viss projekts vēl nav uzbūvēts līdz galam. Kā norādīja trases pārvaldnieki, vēl notiek dažādi iekšdarbi vairākās celtnēs, taču tie līdz F-1 sacensībām pilnībā būs pabeigti.

Nākamgad ASV bija paredzēti jau divi posmi, kas būtu nozīmīgs solis F-1 popularizēšanā valstī, kurā autosports ir ļoti lielā cieņā. Tomēr, kā zināms, Ņūdžersijā paredzētās sacensības nākamgad nenotiks, jo jaunā trase dažādu neizdarību dēļ nebūs vēl gatava uzņemt pilotus.


Написать комментарий