Strauji krities Somālijas pirātu uzbrukumu skaits

foto eaglespeak.us
foto eaglespeak.us

2012. gadā ir strauji krities pirātu uzbrukumu skaits kuģiem pie Somālijas krastiem, atsaucoties uz Starptautisko Jūrniecības biroju (IMB), vēsta raidsabiedrība BBC.

Pirmajos deviņos gada mēnešos te fiksēti tikai 70 uzbrukumi kuģiem, kamēr pagājušajā gadā bijuši pavisam 233 uzbrukumi. Pirātu darbību nopietni ir ierobežojuši drošības pasākumi, norāda IMB. Tomēr organizācijas brīdina kuģotājus būt uzmanīgiem un saglabāt modrību.

”Tās ir labas ziņas, ka nolaupīšana ir samazinājusies, bet te nav vietas pašapmierinātībai – šie ūdeņi joprojām ir ārkārtīgi bīstami un joprojām jānodrošina flotes klātbūtne,” pastāstīja IMB direktors Potengals Mukundans.

Lai gan pēdējo trīs mēnešu laikā pie Somālijas fiksēts tikai viens pirātu uzbrukums, to gūstā joprojām atrodas 11 kuģi ar 167 apkalpes locekļiem. Vēl 21 nolaupīts apkalpes loceklis tiek turēts gūstā sauszemē. Daži ir nebrīvē jau 30 mēnešus, norāda BBC.

Tikmēr uzbrukumu skaita pieaugums vērojams Gvinejas līcī, kur Nigērijas kara flote sākusi patruļas. Bīstamas ir arī Togo un Beninas piekrastes. Te pirātu mērķis parasti ir nozagt naftas produktus, ko var viegli pārdot.


Написать комментарий