A.Kursītis paziņoja Mīlestības koka izmaksas un solīja izvērtēt konstrukcijas drošumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem noskaidrot pie Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas uzstādītā Mīlestības koka izmaksas, portālam Gorod.lv tapa zināms, ka minētā konstrukcija pilsētas budžetam izmaksājusi 4 970 latus.

Cenu aptaujas ietvaros tika konstatēts, ka tā ir zemākā firmu piedāvātā summa. Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka rezultātā minēto koku izgatavoja firma „AD”, kura, starp citu, netika atrasta Lursoft reģistrā.

Daudzi pilsētnieki, novērtējot jaunu pilsētas ievērojamo vietu, izteica diezgan negatīvus viedokļus par to. Kārtējās preses konferences gaitā portāls Gorod.lv ziņoja pilsētas vadībai, ka daudzi pilsētnieki uzskata, ka minētā konstrukcija ir bīstama, un jau bijuši gadījumi, kad cilvēki guvuši traumas.

Uz jautājumu, kas pieņēma galīgo lēmumu un apstiprināja jaunu pilsētas dekora elementu, A.Kursītis atzīmēja, ka lēmums par Mīlestības koka uzstādīšanu tika pieņemts koleģiāli, bet konstrukcijas autori ir pilsētas mākslinieki Juris Pundurs un Līga Čible.

Pēc žurnālistu ieteikumiem izvērtēt koka drošumu, Domes izpilddirektors solīja pievērst uzmanību šai problēmai.


Написать комментарий