Ar Latvijā ražotiem līdzekļiem bagātina augsni pat Āfrikā

publicitātes foto
publicitātes foto

Latvijā pieejamie dabas resursi apvienojumā ar pašmāju zinātnieku sasniegumiem ir veiksmes formula, kas vislabāk raksturo vienu no konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2012” dalībniekiem – SIA „Latvijas humusvielu institūts”.

Uzņēmumā no augstvērtīgas Latvijas kūdras ražo bioloģiski aktīvus organiskos un organominerālos humusvielu mēslošanas līdzekļus - koncentrātus, kas tirgū pazīstami ar nosaukumu „Humate Green OK". „Visi uzņēmumā ražotie produkti ir balstīti institūtā strādājošo zinātnieku un inženiertehnisko speciālistu zināšanās un izgudrojumos," uzsver uzņēmuma pārstāvis Jānis Gutbergs.

Konkursā „Eksporta un inovācijas balva" uzņēmuma ražotās sērijas „Humate Green OK" produkti nominēti trīs kategorijās - „Inovatīvākais produkts", „Importa aizstājējprodukts" un „Rūpnieciskais dizains".

J. Gutbergs norāda, ka jau kopš SIA dibināšanas 2009. gadā tā aktīvi izmantojusi dažādas Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) piedāvātās atbalsta programmas uzņēmējiem. Uzņēmējdarbības attīstības sākumā uzņēmums iesaistījies Cēsu biznesa inkubatorā „Magnus", bet patlaban izmanto pieejamo atbalstu LIAA administrētajā aktivitātē „Ārējo tirgu apgūšana - ārējais mārketings", kas palīdz efektīvi startēt starptautiskajās izstādēs un tirdzniecības misijās.

J. Gutbergs uzskata, ka arī dalība konkursā „Eksporta un inovācijas balva" veicinās uzņēmuma tālāko attīstību. „Tā ir iespēja sevi salīdzināt ar Latvijas uzņēmumiem, kas darbojas citās nozarēs, analizēt savas stiprās un vājās puses, ieskicēt mērķus un uzdevumus tālākai attīstībai un izaugsmei," skaidro J. Gutbergs.

„Humate Green OK" mēslošanas līdzekļi Latvijā jau ieguvuši gana lielu popularitāti, tādēļ patlaban uzņēmums lielu vērību velta eksporta tirgu apgūšanai. Būtiski atzīmēt, ka tā ražotie izstrādājumi atzinību guvuši ne tikai Eiropas Savienības valstīs - Lielbritānijā, Polijā, Lietuvā, Igaunijā -, bet arī Āfrikā esošajā Ganas Republikā.

Uzņēmums gan pie sasniegtā negrasās apstāties, turpinot zinātnisko darbību sadarbībā ar Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūtu, Lietuvas Dārzkopības institūtu, kā arī citiem humusvielu mēslošanas līdzekļu ražotājiem Latvijā.


Написать комментарий