Dombrovskim gadu pēc jaunās valdības apstiprināšanas prioritātes ir NAP pabeigšana un darbs pie eiro ieviešanas

foto Valsts kanceleja
foto Valsts kanceleja

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), apritot gadam pēc viņa vadītās trešās valdības apstiprināšanas, kā galvenos darbus nosauc Nacionālā attīstības plāna (NAP) pabeigšanu un turpināt iesākto saistībā ar eiro ieviešanu.

Premjers video uzrunā, atzīmējot vienu gadu kopš pašreizējās valdības apstiprināšanas Saeimā, norādījis, ka šis laika posms pagājis saspringtā darbā, kas vainagojies ar pabeigtām starptautiskā aizdevuma sarunām un straujāk augošo ekonomiku Eiropas Savienībā (ES). Tas ļāvis gan 2012.gada budžeta grozījumos, gan 2013.gada budžetā ieplānot papildus finansējuma piešķiršanu prioritārajiem pasākumiem. Kā būtiskākās jomas viņš nosaucis ekonomikas attīstību, demogrāfiskās situācijas uzlabošanu, kā arī atalgojuma palielināšanu sabiedriskajā sektorā sākot ar zemākajām algām.

Tāpat Dombrovska vadītajai valdībai nācies strādāt ar vairākiem kā Latgales atbalsta programma, sabiedrības saliedētības pasākumi un cīņa ar ēnu ekonomiku. Tostarp ieviestas nulles deklarācijas un uzņēmumu "baltie saraksti", kas ļauj visus nodokļus maksājošajiem uzņēmumiem samazināt administratīvo slogu.

"Protams, pie sasniegtā nedrīkst apstāties un būtiskākie darbi, ko var pieminēt, ir Nacionālās attīstības plāna izstrādes pabeigšana un darbs pie eiro ieviešanas," uzrunā iezīmējis Dombrovskis.

Šā gada laikā valdībā ir nomainījies viens ministrs - 20.jūnijā demisijas rakstu iesniedza tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, pamatojot to ar atšķirīgiem redzējumiem ebreju īpašumu restitūcijas jautājumā. 5. jūlijā Saeima tieslietu ministra amatā apstiprināja Jāni Bordānu.

Jau vēstīts, ka Saeima Dombrovska vadīto trešo valdību apstiprināja 25.oktobrī, tajā strādā ministri, ko deleģējušas "Vienotība", Reformu partija un Nacionālā apvienība.


Написать комментарий