Valdībā populārākais – premjers; visnegatīvāk vērtēta – Circene

foto Valsts kanceleja
foto Valsts kanceleja

Neviens no valdības ministriem nav populārāko amatpersonu pieciniekā, populārākais no valdības ir premjers Valdis Dombrovskis (V), bet visnegatīvāk vērtēta veselības ministre Ingrīda Circene (V), liecina pētījumu aģentūras SKDS pēc laikraksta ”Neatkarīgā” pasūtījuma veiktais pētījums.

Šajā reitingā nevienam no nozares ministriem nav izdevies ierindoties amatpersonu piecniekā, kas bauda nosacīti augstu vēlētāju uzticību. Visaugstāk tika vērtēta Inguna Sudraba – 58,8 procentpunkti.

Saraksta augšgalā piektajā pozīcijā atrodas vienīgi Ministru prezidents Dombrovskis (8,4%), kam vairākas pozīcijas zemāk seko tradicionāli augstu atzinību baudošais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (8%), bet zemkopības ministre Laimdota Straujuma, kura gada laikā ir daudz paveikusi, lai aizstāvētu Latvijas zemnieku intereses Eiropā, vērtēta ar 2,6%, vēsta ”Neatkarīgā”.

Visnegatīvākais vērtējums sniegts tiem nozares ministriem, kuru darbība saistīta ar plašiem strīdiem ar nozares pārstāvjiem. Zemākajā pozīcijā atrodas veselības ministre Circene (-26,1%), savukārt tikai dažas vietas augstāk vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (-15), labklājības ministre Ilze Viņķele ( -13,2) un kultūras ministre Žanete Jaunzeme - Grende (-11%).


Написать комментарий