Daugavpils reģionālajā slimnīcā netiek ārstēti pacienti ar acu un sejas-žokļu traumām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Neviens nav pasargāts no slimībām un nelaimes gadījumiem, bet acu un sejas-žokļu traumu gadījumā daugavpiliešiem un novada iedzīvotājiem nav vērts griezties Daugavpils reģionālajā slimnīcā.

DRS vadītājs Aivars Zdanovskis apliecināja, šobrīd šāda veida palīdzību sniedz tikai Rīga. Daugavpils reģionālajā slimnīcā nav šo jomu speciālistu. Kā arī vairāk nekā puse ārstu un gandrīz 40% medmāsu ir pensijas vai pirmspensijas vecuma cilvēki.

Pēc slimnīcas vadītāja vārdiem, pateicoties ciešai sadarbībai ar Stradiņa universitāti pēc gada vai diviem mūsu slimnīcā varētu uzsākt darbu jauni speciālisti-urologi, bet par sejas-žokļu ķirurgiem skaidrības pagaidām nav.

Tomēr nesenās vizītes laikā Daugavpilī Stradiņa universitātes rektors Jānis Gardovskis stāstīja, ka arī šogad visas šīs augstskolas fakultātes ir pieprasītas. „Mēs sniedzam kvalitatīvu izglītību, un mūsu augstskola gatavo ne tikai ārstus, zobārstus, farmaceitus, medmāsas, bet arī rehabilitācijas, sabiedrības veselības, speciālo zinātņu un tiesību speciālistus. Taču piespiest cilvēku braukt un strādāt kādā noteiktā vietā mēs nevaram, viņš pats izvēlas darba vietu. Mūsu augstskolas izsniegtais diploms un sertifikāts ir derīgi jebkurā ES valstī, daudzas slimnīcas labprāt sadarbojas ar mūsu ārstiem, piemēram, Vācija ir ļoti ieinteresēta mūsu speciālistos”, - ziņoja rektors.


Написать комментарий