Dortmunde pārspēj “Real”, Mančestras “City” katastrofa

foto tumblr.com
foto tumblr.com

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā D grupā tika aizvadīta 3. kārta. Centrālajā spēlē Dortmundes "Borussia" savā laukumā tika galā ar Spānijas čempioni Madrides "Real" - 2:1. Savukārt Amsterdamā "Ajax" visai negaidīti ar 3:1 sasita "Manchester City", kurai trīs spēlēs tikai viens punkts - angļu čempione ir tuvu tam, lai otro sezonu pēc kārtas neizkļūtu no ČL grupas.

"Borussia Dortmund" – "Real Madrid"

Bez Kubas Blaščikovska esošā Dortmundes "Borussia" uzņēma Madrides "Real" ar Krištianu Ronaldu priekšgalā. Spāņu kluba pamatsastāvā izgāja arī divi Vācijas futbolisti - Mesuts Ezils un Sami Kedira, kurš gan ātri guva savainojumu un viņu jau 20. minūtē nomainīja horvāts Luka Modričs. Tā bija grupas līderu spēle, kurā abām komandām joprojām punkti bija ļoti vajadzīgi, jo jāpatur prātā, ka savi plāni šai grupā ir arī Anglijas čempionei "Manchester City".

5. minūtē kļūdu savā laukuma pusē pieļāva Marko Roiss, un Ronaldu uzreiz radīja momentu, taču Karims Benzemā vārtu priekšā netrāpīja pa bumbu. "Borussia" centās spēlēt pirmā numura lomu, bet "Real" pie iespējas veidoja ātrus un asus prettriecienus. Ar momentiem gan grūti gāja abām komandām, un tikai 27. minūtē redzējām Ikeru Kasiljasu savā krāšņumā - vārtsargs atvairīja bīstamu mājinieku kapteiņa Sebastiana Kēla tālšāvienu zem pārliktņa. Toties 36. minūtē rezultāts tika atklāts - ļoti rupji kļūdījās Pepe, un Roberts Levandovskis nekavējoties saņēma Kēla piespēli izgājienā viens pret vienu, pārspējot Kasiljasu ar sitienu tuvajā stūrī (1:0)! Ronaldu gandrīz uzreiz izlīdzināja - saņēmis lielisku piespēli no Ezila (Mesuts atradās pirms centra līnijas), portugālis pārcēla bumbu pāri izgājušajam vārtsargam (1:1).

Arī 2. puslaikā aktīvāk centās spēlēt "Borussia" un 50. minūtē pēc Roisa piespēles iesist Mario Gēce, taču glāba Kasiljass. Sekoja vēl arī pāris dortmundiešu standartsituācijas, un "Real" neklājās viegli. Madride gan 55. minūtē atbildēja - pēc Benzemā piespēles labā pozīcijā izlīda Anhels di Marija, tikai nedaudz sitot garām. Toties "Borussia" 64. minūtē iesita! Gēce izlauzās pa labo malu, Kasiljass centrēto bumbu ar dūri neizsita pārāk tālu, un Marsels Šmelcers trāpīja tālajā apakšējā stūrī, (Levandovskim maisoties Ikera acu priekšā) - 2:1! Pēdējās 15 minūtēs "Real" izdarīja nopietnu spiedienu, taču "Borussia" aizstāvējās prasmīgi un 2:1 pārsvaru noturēja. "Borussia" ar 2-1-0 kļuvusi par grupas līderi, bet "Real" piedzīvoja pirmo zaudējumu ČL grupu turnīrā kopš 2009. gada 21. oktobra (gandrīz precīzi trīs gadi), kad mājās ar 2:3 mača pašā izskaņā atzina "Milan" pārākumu.

"Ajax" - "Manchester City"

Abu komandu sākumsastāvā izgāja pa pieciem vietējiem futbolistiem (respektīvi, pieci nīderlandieši un pieci angļi), viesiem rezervē paliekot draudīgajiem uzbrucējiem Mario Balotelli un Karlosam Tevesam - priekšroka tika dota Edinam Džeko un Serhio Agvero. "Ajax" šodien bija pēdējā reālā cerība iesaistīties cīņā par TOP2 un arī "City" beidzot vajadzēja uzvarēt, lai ķertu rokā Vācijas un Spānijas čempionus.

Pirmais moments radās 9. minūtē, kad pēc dāņa Kristiana Eriksena tālsitiena bumba lidoja tikai nedaudz garām devītniekam. Spēles sākumā "Ajax" patiešām izskatījās cerīgi, tomēr 22. minūtē rezultātu atklāja mančestrieši - "City" klasiskā pretuzbrukumā Džeims Milners aizvilka bumbu, piesaistīja vairāku pretinieku uzmanību un atdeva bumbu pieskrējušajam Samiram Nasrī, kurš tehniski raidīja to vārtos (0:1)! Pašā puslaika izskaņā "Ajax" izlīdzināja - "City" aizsargi netika galā ar Rikardo van Reina piespēli pa apakšu no labās malas, un Sims de Jongs nekavējoties trieca bumbu vārtos (1:1).

58. minūtē "City" nokļuva pavisam lielās nepatikšanās - Eriksens izpildīja stūra sitienu, un somu aizsargs Niklass Moisanders raidīja bumbu vārtos, izvirzot jau vadībā "Ajax" (2:1)! Ar to "City" problēmas nebeidzās - pēc 10 minūtēm Džo Hārta vārtos lidoja arī trešā bumba. Aktīvais Eriksens, tuvojoties soda laukumam, izšķīrās par sitienu un ar rikošeta palīdzību panāca 3:1! Roberto Mančīnī agresīvi sūtīja laukumā Balotelli un Tevesu, vienlaikus atstājot Džeko un Agvero! Tas gan "City" neglāba - "Ajax" uzvarēja ar 3:1, nostumjot Anglijas čempionus uz pēdējo vietu tabulā.

25.10.2012 , 12:30

sportacentrs.com


Написать комментарий